clubzoeker

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noah Haase ontbrak vanwege de wereldjeugdkampioenschappen. Hij werd vervangen door Jasper Koppen maar voor de rest kon coach Dave Khodabux een beroep doen op al zijn spelers. Na afloop stond er een 5-3 verlies op het scorebord, mede vanwege een onverwacht verlies van het damesdubbel.

In het herendubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het opnemen tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Na een nipt verlies in de eerste game werd de tweede solide gewonnen. De derde game ging helemaal gelijk op met steeds kleine verschillen maar na 19-19 waren het Alex en Dyon die aan het langste eind trokken met 2 goede rally's waarbij ze DKC goed onder druk hielden.

In het damesdubbel gingen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit onverwachts onderuit tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De uitstekend spelende invalster Marlies Baan speelde sterk tegen de vermoeid ogende Cheryl en Kirsten. Na verlies in de verlenging ging ook de tweede game gelijk op, waarna boven de 11 Cheryl en Kirsten wegliepen en wonnen. Een dramatische start in de derde game (2-11) resulteerde in een ruim verlies in de derde game.

Daarna mocht Dennis Koppen het opnemen tegen Nederlands kampioen Joran Kweekel. In de eerste game kwam Dennis er niet aan. Dennis wist de tweede game zijn niveau te verbeteren, ging lang gelijk op, maar moest toch toezien hoe Joran de wedstrijd aan het eind naar zich toe trok.

Diede Odijk mocht aantreden tegen de recent door DKC aangetrokken Jaymie Laurens. De eerste game speelde Diede steeds op achterstand en ondanks dat Diede nog enigszins terugkwam moest ze toch de game afgeven. De tweede game ging lang gelijk op, maar bij 14-14 liep Jaymie met 5 punten op rij weg en ondanks dat Diede goed terugvocht, moest ze de wedstrijd met 18-21 aan Jaymie laten.

Invaller Jasper Koppen mocht in de tweede herensingle aantreden tegen dubbelaar Gijs Duijs. Met sterk aanvallend spel trok Gijs de eerste game naar zich toe. Daarna kreeg Jasper, vooral vanaf de tweede helft van de tweede game, beter vat op het spel. Uiteindelijk wist Jasper zowel de tweede als derde game duidelijk met 15 en 14 te winnen.

Alida Chen kon de stand gelijktrekken bij winst op Marlies Baan. Na een relatief eenvoudige winst in de eerste game en ruime voorsprong (17-10) in de tweede game kwam Marlies nog sterk terug tot 18-17, waarna Alida met 3 punten op rij de wedstrijd besliste en tekende voor de 3-3.

In de eerste mix mochten Alex Vlaar en Cheryl Seinen het opnemen tegen Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono. Na een ruim verlies in de eerste game pakte Alex en Cheryl zelf de tweede game met ruime cijfers. Na 2-0 voorsprong in de derde game ging het mis en moesten Alex en Cheryl 9 punten op rij aan DKC laten, deze achterstand werd niet meer goed gemaakt en was de winst voor DKC.

De tweede mix tussen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Michiel Kruijt en Jaymie Laurens ging tot de 11 goed gelijk op. De 10-12 is noemenswaardig, ondanks dat deze rally verloren ging was dit een van de spectaculairste rally’s die deze schrijver heeft gezien in de Nederlandse eredivisie met onmogelijke reddingen aan beide kanten. DKC bouwde een kleine voorsprong op en gaf die niet meer weg. De tweede game ging vervolgens ruim verloren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!