SportSport

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de eerste krachtmeting met Almere weer op de agenda.

SportSport

Ken je NSBC Stuban al?

Op voorhand mocht verwacht worden dat het publiek weer op een aantal mooie, spannende wedstrijden zou kunnen rekenen. Na de 8-0 overwinning van de openingsweek stond met deze tegenstander de eerste echte serieuze test voor de deur. Een test die DKC goed doorstonf getuige de 5-3 overwinning.

Trainer Dennis Lens kon in de dubbels verrassen met het opstellen van Marlies Baan naast Alyssa Tirtosentono. Het verrassingseffect miste zijn doel niet; de damesdubbel werd - wie had dat gedacht - een prooi voor het Haagse koppel. Jammer genoeg moesten de heren na een spannende driesetter hun meerdere erkennen in het Almeerse koppel, waardoor een 1-1 tussenstand genoteerd werd.

De singels werden eerlijk verdeeld. Joran Kweekel en Jaymie Laurens voldeden aan de verwachting door hun partijen in twee sets naar zich toe te trekken. Met een 3-3 tussenstand werd aan de gemengd dubbels begonnen. Zowel Almere als DKC kunnen bogen op sterke koppels en in het verleden hebben de gemengd dubbelpartijen tussen Almere en DKC vaak vuurwerk opgeleverd. Zaterdag sloegen de Hagenaars de partijen echter gedecideerd binnen, waarmee een mooie 5-3 overwinning werd behaald. Hiermee gaat DKC nog altijd aan kop van de Nederlandse Badminton Eredivisie met dertien punten. Twee meer dan nummer twee VELO.

Een mooie seizoenstart dus, maar geen tijd om op de lauweren te rusten, want komend weekend staat alweer een volgende kraker op de agenda. DKC ontvangt thuis de andere Haagse topclub Drop Shot, een echte stadsderby dus. Ook Drop Shot mengt zich dit jaar weer in de strijd om de titel, dus dat belooft vuurwerk!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!