SportSport

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de eerste krachtmeting met Almere weer op de agenda.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op voorhand mocht verwacht worden dat het publiek weer op een aantal mooie, spannende wedstrijden zou kunnen rekenen. Na de 8-0 overwinning van de openingsweek stond met deze tegenstander de eerste echte serieuze test voor de deur. Een test die DKC goed doorstonf getuige de 5-3 overwinning.

Trainer Dennis Lens kon in de dubbels verrassen met het opstellen van Marlies Baan naast Alyssa Tirtosentono. Het verrassingseffect miste zijn doel niet; de damesdubbel werd - wie had dat gedacht - een prooi voor het Haagse koppel. Jammer genoeg moesten de heren na een spannende driesetter hun meerdere erkennen in het Almeerse koppel, waardoor een 1-1 tussenstand genoteerd werd.

De singels werden eerlijk verdeeld. Joran Kweekel en Jaymie Laurens voldeden aan de verwachting door hun partijen in twee sets naar zich toe te trekken. Met een 3-3 tussenstand werd aan de gemengd dubbels begonnen. Zowel Almere als DKC kunnen bogen op sterke koppels en in het verleden hebben de gemengd dubbelpartijen tussen Almere en DKC vaak vuurwerk opgeleverd. Zaterdag sloegen de Hagenaars de partijen echter gedecideerd binnen, waarmee een mooie 5-3 overwinning werd behaald. Hiermee gaat DKC nog altijd aan kop van de Nederlandse Badminton Eredivisie met dertien punten. Twee meer dan nummer twee VELO.

Een mooie seizoenstart dus, maar geen tijd om op de lauweren te rusten, want komend weekend staat alweer een volgende kraker op de agenda. DKC ontvangt thuis de andere Haagse topclub Drop Shot, een echte stadsderby dus. Ook Drop Shot mengt zich dit jaar weer in de strijd om de titel, dus dat belooft vuurwerk!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!