clubzoeker

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de eerste krachtmeting met Almere weer op de agenda.

clubzoeker

Ken je BC Schoonhoven al?

Op voorhand mocht verwacht worden dat het publiek weer op een aantal mooie, spannende wedstrijden zou kunnen rekenen. Na de 8-0 overwinning van de openingsweek stond met deze tegenstander de eerste echte serieuze test voor de deur. Een test die DKC goed doorstonf getuige de 5-3 overwinning.

Trainer Dennis Lens kon in de dubbels verrassen met het opstellen van Marlies Baan naast Alyssa Tirtosentono. Het verrassingseffect miste zijn doel niet; de damesdubbel werd - wie had dat gedacht - een prooi voor het Haagse koppel. Jammer genoeg moesten de heren na een spannende driesetter hun meerdere erkennen in het Almeerse koppel, waardoor een 1-1 tussenstand genoteerd werd.

De singels werden eerlijk verdeeld. Joran Kweekel en Jaymie Laurens voldeden aan de verwachting door hun partijen in twee sets naar zich toe te trekken. Met een 3-3 tussenstand werd aan de gemengd dubbels begonnen. Zowel Almere als DKC kunnen bogen op sterke koppels en in het verleden hebben de gemengd dubbelpartijen tussen Almere en DKC vaak vuurwerk opgeleverd. Zaterdag sloegen de Hagenaars de partijen echter gedecideerd binnen, waarmee een mooie 5-3 overwinning werd behaald. Hiermee gaat DKC nog altijd aan kop van de Nederlandse Badminton Eredivisie met dertien punten. Twee meer dan nummer twee VELO.

Een mooie seizoenstart dus, maar geen tijd om op de lauweren te rusten, want komend weekend staat alweer een volgende kraker op de agenda. DKC ontvangt thuis de andere Haagse topclub Drop Shot, een echte stadsderby dus. Ook Drop Shot mengt zich dit jaar weer in de strijd om de titel, dus dat belooft vuurwerk!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!