badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa

Van 14 tot en met 19 februari 2012 is Amsterdam een week lang de 'Badminton Capital of Europe'.

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Badminton Nederland organiseert deze week de Europese kampioenschappen voor landenteams (vrouwen en mannen) in Sporthallen Zuid. Voor de organisatie van het evenement wordt nauw samengewerkt met Topsport Amsterdam.

Begin 2011 organiseerde Badminton Nederland ook al het EK badminton voor gemengde landenteams. Ook dat evenement vond plaats in Sporthallen Zuid. Nederland wist toen de kwartfinales te behalen en grootmacht Denemarken ging er met de titel vandoor.

In 2012 verwelkomt Badminton Nederland opnieuw de toppers uit onder andere Denemarken, Duitsland, Rusland, Polen, Engeland, België, Frankrijk en Nederland. Op het EK gaat het niet alleen om gouden, zilveren en bronzen medailles, tevens liggen er tickets klaar voor de beste teams voor deelname aan het WK mannenteams en vrouwenteams in China, later dat jaar. Met opnieuw de organisatie van een Europese titelstrijd in Amsterdam wil Badminton Nederland – in samenwerking met de gemeente Amsterdam – tevens de opmars maken naar het binnenhalen van het grootste badmintonevenement, een WK.

Naast topbadminton staat in aanloop en tijdens het EK ook badminton als breedtesport in de schijnwerpers met als doel een maatschappelijke spin-off te creëren. Tezamen met verschillende Amsterdamse badmintonverenigingen worden activiteiten georganiseerd om onder andere jeugd – van basisschool tot voortgezet onderwijs – en senioren kennis te laten maken met de sport. Badminton Nederland en Amsterdam willen hiermee zowel de sportbeoefening als het bezoeken van het Europees Kampioenschap stimuleren.

geplaatst door

verkregen via Topsport Amsterdam Magazine

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Nederlandse deelnemers in Zweden

7 jaar geleden

volgend artikel

Aangepaste classificatie: rollers moeten ineens gaan staan?

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws