badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badminton on Dutch television: Unknown, unloved

On August 14, 2011 the Chinese idol Lin Dan played the Malaysian world's number one Lee Chong Wei in the thrilling final of the World Badminton Championships in London. After one and a half hour of play Lin Dan forced the victory.

Badminton on Dutch television: Unknown, unloved - BWF
© BWF + Dit korte essay is als schoolopdracht geschreven door BC Geldrop speler Pepijn de Lange.
Badminton on Dutch television: Unknown, unloved - BWF
© BWF + Dit korte essay is als schoolopdracht geschreven door BC Geldrop speler Pepijn de Lange.

 

Unfortunately, this whole event wasn't televised on the Dutch television. While these Asian badmintonstars were playing one of the best matches ever seen, Eurosport 2 was broadcasting a game of dominoes.

In this essay, I would like to show how badminton is being under-appreciated by the Dutch media. There are more than 55.000 players registered with Badminton Nederland, the Dutch badminton association. This is not comparable with the football association (more than 1 million members) or the tennis association (around 700.000 members). These sports are much more seen on television or in newspapers. The question is, do these sports obtain more broadcasting time due to the larger number of people playing these games or the other way around? Probably these two influence each other.

According to a report from NOC*NSF, the overall coordinating Dutch sports organization, only 2.5 hours of the total 2.700 hours sport broadcasting time were spent on badminton. Football and tennis could respectively more than 900 hours and 200 hours be seen on television. These differences are enormous.

In sum, it's my opinion that badminton is much too little broadcasted on Dutch television. Tournaments from all over the world are broadcast on www.badmintonworld.tv. This website is really worth visiting. Search especially for the final between Lin Dan and Lee Chong Wei. Then you can judge yourself.

Pepijn de Lange
Klas VWO 5B
Lyceum Bisschop Bekkers
Eindhoven

geplaatst door

verkregen via Pepijn de Lange

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws