Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© René Lagerwaard

Stolzenbach slaat Oranje naar kwartfinale

© René Lagerwaard+

Na de Nederlandse mannen heeft ook de Oranje-vrouwenploeg de kwartfinales van de EK landenteams in Amsterdam bereikt. Patty Stolzenbach verloor in de derde partij van de avond de eerste game tegen de Zweedse Ellinor Widh met 21-19, maar het herstel verliep voorspoedig: 21-4, 21-14.

Na de mannen heeft ook de Nederlandse vrouwenploeg zich geschaard bij de laatste acht van de Europese kampioenschappen badminton voor landenteams in Amsterdam. De ploeg van de coaches Gerben Bruijstens en Huaiwen Xu versloeg na de 5-0 tegen Hongarije donderdagavond Zweden met dezelfde cijfers.

In de kwartfinale is Zwitserland vrijdag om 18.00 uur de tegenstander in de sporthallen Zuid. Die ploeg won in de laatste groepswedstrijd van het favoriet geachte Engeland. ,,We zullen het zwaar krijgen tegen Zwitserland’’, zei eerste speelster Judith Meulendijks. ,,De twee groepswedstrijden waren een goede voorbereiding, maar nu wacht het zware werk.’’

Meulendijks en ook het dubbel Selena Piek/Iris Tabeling hadden in de eerste twee partijen weinig oppositie te duchten van de Zweedsen (2-0). Daarna kwam Patty Stolzenbach in actie, zij verloor de eerste game tegen Ellinor Widh met 21-19, maar het herstel was indrukwekkend: 21-4, 21-14. Het Oranje-dubbel Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen en benjamin Soraya de Visch Eijbergen maakten het karwei vervolgens gedecideerd af.

De afwezigheid van Yao Jie, die voor het toernooi moest afzeggen wegens een kuitblessure, komt in de aanloop naar de confrontatie met Zwitserland ongelegen. ,,Met haar erbij hadden we natuurlijk meer kans op de overwinning gehad’’, aldus Meulendijks die niettemin in het verdere verloop van het toernooi hoopt op een weerzien met een aantal Deense speelsters. Zij speelde van 2004 tot 2011 zelf in de Deense competitie. ,,Dat zou heel leuk zijn, maar ik ben realistisch, we zullen eerst onze partijen moeten winnen.’’

Eerdere berichten

Piek/Tabeling winnen eerste dubbel

De Nederlandse vrouwenploeg heeft de voorsprong in het beslissende groepsduel met Zweden uitgebouwd naar 2-0. Het dubbel met Selena Piek en Iris Tabeling was te sterk voor Sanne Ekberg en Amanda Högström, 21-10 en 21-14. Als Nederland nog één van de drie resterende partijen wint, is plaatsing voor de kwartfinales een feit. Daarin wacht vrijdag de ontmoeting met Zwitserland.

Meulendijks zorgt voor voorsprong

Judith Meulendijks heeft het Nederlands vrouwenteam in de tweede en laatste groepswedstrijd op een 1-0 voorsprong gezet. Meulendijks won haar partij tegen de Zweedse Jenny Wan met ruim verschil: 21-6, 21-8. De winnaar van het duel plaatst zich voor de kwartfinales waarin vrijdag niet zoals verwacht Engeland, maar Zwitserland de tegenstander is.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws