badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
VELO wil verrassen in de finale om het landskampioenschap - Van Zundert / VELO
© Van Zundert / VELO

VELO wil verrassen in de finale om het landskampioenschap

VELO wil verrassen in de finale om het landskampioenschap - Van Zundert / VELO
© Van Zundert / VELO +

Waar in het begin van het seizoen de doelstelling was om de playoffs te bereiken staat het sterk verjongde team van VELO nu in de finale om het landskampioenschap. Halverwege het seizoen werd de doelstelling door de technische staf naar boven bijgesteld, men geloofde erin om de finale te kunnen halen.

Na een goed seizoen in de reguliere competitie, louter overwinningen en één gelijkspel, speelde VELO de playoffs tegen het stugge Dekker Almere. Ook in deze confrontatie, die overigens gelijk was aan vorig seizoen, waren de Wateringers sterker en bereikten hiermee de finale.

In de finale treft VELO de ploeg uit de keistad Amersfoort. Het team beschikt over een kwalitatief goede en brede selectie wat zeker niks minder wil dan landskampioen worden. Leuk detail hierbij is dat hun sterke dame Maartje Verheul vorig jaar nog de finale speelde met VELO.

Het team uit Wateringen is met zorg samengesteld door de technisch directeur Rob Konings. Een mix van jong en ervaren spelers zorgt dit seizoen voor succes en een te spelen finale. Vaste waarde in het team is dubbelspecialist Rikkert Suijkerland. Voor Suijkerland is er zowel een persoonlijk doel als collectief doel met de te spelen finale. "Dit is mijn 10e seizoen in het eerste team van VELO en ik heb al redelijk wat finales gespeeld in het Wateringse shirt. Komende finale wil ik bij kunnen dragen aan het succes van het team in de finale. Onze coach Ciraar Slaats bepaald natuurlijk de opstelling, maar wat ik ook speel ik ga er volledig voor."

Suijkerland wijdt het succes van het team opnieuw aan de chemie tussen de spelers en ook met de technische staf. "Het team beschikt gewoon over kwaliteit en ervaring, de sfeer en het teamgevoel is nog steeds fantastisch en dat help enorm" aldus de dubbelspecialist.

De kansen voor de finale zijn fifty-fifty volgens Suijkerland, "We moeten echt gewoon een goede dag hebben met z’n allen. Uit het verleden blijkt dat we altijd elkaar kunnen opvangen als we ergens een punt verliezen, dat moet zaterdag 25 februari ook zo gaan gebeuren. Amersfoort beschikt over een erg sterk team maar we zijn zeker niet kansloos. Zolang we geen steken laten vallen kunnen we van hun winnen, ondanks zij wellicht iets meer de favorietenrol hebben."

De finale zal in ieder geval een wedstrijd op zich worden, Amersfoort is al enkele jaren geen kampioen geworden en zal dit jaar de kans met beide handen aangrijpen. Na het zure verlies van 3 finales vorig seizoen zijn ook de Wateringers gebrand om weer die beker in de lucht te houden aan het einde van de middag.

In sporthal Lagewei in Barendrecht zal het spektakelstuk plaatsvinden. Op zaterdag 25 februari a.s. om 13:00 uur start de finale met twee topploegen van het Nederlandse badminton.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

vorig artikel

Pang geeft goede voorbeeld: Oranje naar kwartfinales

6 jaar geleden

volgend artikel

Stolzenbach slaat Oranje naar kwartfinale

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 42 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws