badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

De vis wordt duur betaald

Of in het geval van Badminton Nederland: de dubbels. Ik ben nog informatie aan het verzamelen, want binnen onze bond is die niet makkelijk te krijgen.

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Je moet zoeken op plaatsen waar het niet zou horen te staan, maar op dit moment zit ik al op een kostenplaatje van 175.000 euro per dubbel.

Het 'proberen' heeft ons dus nu al iets minder dan 100.000 euro per speler gekost en het doel is NIET gehaald. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar in het geval van Badminto Nederland had er wel wat aan gedaan kunnen worden. De bond en de technische staf hebben er een rotzooi van gemaakt.

En het 'leuke' is dat we gewoon doorgaan met diezelfde rotzooi ook na dit fiasco. Alle prutsers blijven gewoon zitten en nemen geen verantwoordelijkheid.

Het verliezen begint met verliezers die de dienst uit maken. Op de vooravond van de bondsvergadering moeten de afgevaardigden zich eens achter de oren krabbelen en zich afvragen: Hoe zou ik hebben gereageerd als het mijn eigen geld was dat is verklooit?

Het is godvers makkelijk geld uitgeven als het niet je eigen geld is, maar daar komt juist de verantwoordelijkheid om de hoek kijken. Wat doe ik als het gaat om geld voor en van onze bond?

Dan doe je dus niets en het kan je niet schelen wat er met het geld gebeurt. Er worden geen conclusies verbonden aan wanprestaties en de spelers - zowel op Papendal als daarbuiten - zijn de klos door deze amateurs.

Verantwoordelijkheid nemen is soms MEER geld uitgeven om af te komen van incompetente personen zoals Van Dooremalen en Venekamp. Het is soms nodig een grote schoonmaak te houden en alles op zijn kop te zetten. Ga liever klein opnieuw beginnen dan groot doorkloten. Maak een nieuwe opzet en gooi die ouwe rugzak met stenen weg ook al kost dat een pak geld.

Het feit dat het geld moet kosten zegt alles over de personen die we in dienst hebben bij Badminton Nederland. Ze geven geen kloten om ons badminton. Als ze dat echt deden, dan waren ze al lang opgestapt. Ze zijn er voor de centen en niets meer of minder.

geschreven door

vorig artikel

Korte impressie van het NK Aangepast Badminton

6 jaar geleden

volgend artikel

Nederlanders succesvol op All England seniors

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 46 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws