clubzoeker

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur, culturele achtergrond, ras, religie, gender, seksuele voorkeur, leeftijd, fysieke/mentale mogelijkheden, beperking of persoonlijkheid.

Ken je BC Invictus al?

Dit geldt niet alleen voor verenigingen, maar ook voor ons op het bondsbureau. Om ons verder te ontwikkelen in hoe we onze boodschap nog beter kunnen vertegenwoordigen, hebben alle medewerkers van het bondsbureau deelgenomen aan een workshop 'Een diversvaardig bondsbureau'.

In een interactief programma zijn we aan de slag gegaan met kennis en motivatie: waarom is diversiteit & inclusie belangrijk? Wat kan ik daarin betekenen? Vanuit zelfreflectie is gewerkt aan vaardigheden die we gaan inzetten om daadwerkelijk bij te dragen aan een inclusief en gelijkwaardig badmintonlandschap in Nederland.

De voornaamste conclusie na de workshop is dat het essentieel is om de dialoog met elkaar aan te gaan om bewustzijn te creëren bij verenigingen, leden en andere stakeholders. Door het gesprek aan te gaan laten we zien dat we diversiteit en inclusie belangrijk vinden en kunnen we verenigingen enthousiast maken om ook met dit thema aan de slag te gaan.

Wil jouw vereniging ook aan de slag met diversiteit en inclusie, maar weet je nog niet precies hoe? Geef je dan nu op voor 'Onze Club Is Van Iedereen' (OCIVI). Door middel van een intakegesprek worden de behoeftes en wensen van jouw vereniging in kaart gebracht. Dit wordt begeleid door een professionele procesbegeleider vanuit NOC*NSF. Na de intake wordt een op maat gemaakt vervolgtraject vastgesteld.

Aanmelden voor OCIVI kan door een e-mail te sturen naar info@badminton.nl of door contact op te nemen met jouw lokale clubondersteuner.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!