badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Erik Meijs: 'Goede potten in Leuven en Haarlem' - Erik Meijs
© Erik Meijs

Erik Meijs: 'Goede potten in Leuven en Haarlem'

Erik Meijs: 'Goede potten in Leuven en Haarlem' - Erik Meijs
© Erik Meijs +

Fysiek een slechte week vanwege een flinke verkoudheid, maar ik kijk toch met een zeer tevreden gevoel terug op de Belgian International en de competitiewedstrijd tegen Almere.

Na enkele trainingen te hebben moeten overslaan aan het begin van de week reisde ik met een kop vol snot woensdag af naar Belgiƫ.

Op donderdag ging ik in Leuven van start in de kwalificatie. De eerste wedstrijd werd meteen een mentale strijd voor mezelf. Ik was beter, maar doordat ik me niet goed voelde en merkte dat bij elke lange rally mijn energie sterk afnam, moest ik mezelf echt door de wedstrijd heen vechten. Dit lukte mede dankzij mijn mental coach (en deze keer ook 'gewoon' coach) Stinne Rasmussen en ik won in twee sets.

De tweede wedstrijd tegen de Brit Molyneux (typisch Engelse naam...) liep wat gemakkelijker hoewel hij goed had zitten opletten tijdens mijn eerste wedstrijd. Deze speler was meer van de lange rally's dus het doel was simpel het kort houden van de rally's. Ik begon beide sets niet goed, maar wist aan het einde van elke set de rally's veel korter te houden en ook deze wedstrijd won ik in 2 sets.

Ik was al erg blij met dit resultaat, maar was benieuwd hoelang ik het zou volhouden in mijn volgende wedstrijd, namelijk de laatste kwalificatie wedstrijd tegen Kim Bruun uit Denemarken.

Ik begon sterk en won de eerste lange set met 21-15. In de tweede set wist ik dat ik het moest gaan afmaken, omdat ik een derde set onder deze omstandigheden niet meer zou trekken. Tot 15-15 bleef ik bij, maar hierna maakte hij een aantal mooie punten en verloor ik helaas met 18-21. Ik wist dus dat het bijna onmogelijk werd om deze wedstrijd nog te winnen. Ik probeerde nog wel, maar het had weinig zin meer helaas en de derde set verloor ik dan ook met 13-21.

Toch ben ik erg tevreden hoe ik heb gespeeld en vooral tactisch heb ik goede sets laten zien en daar kan ik op verder bouwen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

vorig artikel

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 6 in Denemarken'

6 jaar geleden

volgend artikel

Gemengddubbel voor de afdankertjes van BNL

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws