SportSport

Badcoach Summercamp 2016: it's a wrap!

Badcoach Summercamp 2016: it's a wrap!

Elk jaar is het spannend om te zien of we weer iets waanzinnigs kunnen neerzetten. Maar alles is super verlopen en we zijn zeer tevreden over het kamp.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het scenario is ondertussen alom bekend, de acteurs grotendeels dezelfde en de film werd opgenomen in dezelfde settings. Twee weken badminton, fun, gezelligheid, lekker eten en goed weer in Noorderwijk. Iedereen wist op voorhand wat hen te wachten stond.

Het is leuk om te zien dat spelers niet alleen maar komen om veel, heel veel bij te leren, maar ook omdat tijdens het kamp vriendschappen gesmeed worden die oprecht zijn. Veel spelers hebben elkaar hier pas echt leren kennen en kijken er altijd naar uit om terug te komen en terug een tijdje met elkaar door te brengen... En dat deze vriendschappen oprecht zijn was bij het afscheid duidelijk te merken. Veel tranen, veel knuffels en veel 'we zien elkaar snel terug'. Mooi om te zien.

Maar uiteraard is er ook weer veel gesport, hard getraind en heel veel plezier gemaakt. De hele twee weken hebben we hoofdzakelijk gewerkt op deception strokes. Zowel aan het net als vanuit het achterveld. En WOW, wat hebben de spelers een vooruitgang geboekt. 's Avonds tijdens de wedstrijden zag je hoe spelers de deception strokes ook gingen uitproberen in de wedstrijden. Lukte het altijd? Nee, bijlange niet. Maar ze probeerden het wel. En er was een heel aantal deception strokes dat ook wel lukte.

In de namiddag kregen de spelers dan individuele training, waarbij ze zelf input konden geven over de onderwerpen die ze graag wilden trainen. Twee uur individuele training. Er kon echt goed gewerkt worden aan allerlei focuspunten.

De editie van 2016 zit er in ieder geval weer op. Ik moet alleen nog René Lagerwaard van harte bedanken voor alweer alle waanzinnige foto's. Het is een plezier te merken dat op deze manier alle ouders, vrienden, familie ook het kamp een beetje kunnen meebeleven.

Klik hier voor alle foto-albums op facebook!

Op naar volgend jaar?

Tot dan!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!