badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven'

Een leerzame week weer. De trainingen beginnen steeds meer lijn te krijgen en er komen nieuwe trainerimpulsen.

Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Het wordt steeds duidelijker waar de focus- en ontwikkelpunten moeten liggen zodat mijn wapens veel effectiever worden.

Deze week ook de officiële start van de Eredivisie met op dinsdag de Kick Off. en zaterdag de 1e wedstrijd tegen Amersfoort. De Kick Off was een goed initiatief van BNL om meer aandacht te krijgen voor de competitie. Ik was natuurlijk ook blij dat mijn eigen sponsor Carlton ook de nieuwe hoofdsponsor van de Eredivisie is geworden. Een prima ontwikkeling voor het badminton in Nederland. Carlton en BNL zullen niet meer tegenover elkaar in de rechtszaal staan, maar hebben ook een overeenkomst gesloten, waardoor het in principe weer mogelijk is dat ook niet Yonexspelers voor het Nederlandse team kunnen uitkomen.

Afgelopen zaterdag dan het feitelijk begin van de competitie en dus ook voor Duinwijck. We moesten spelen tegen het ijzersterke Amersfoort. Jelle Kelderhuis en ik mochten het spits afbijten in de herendubbel. We kwamen niet lekker in de wedstrijd en hadden weinig in te brengen tegen het aanvallend ingestelde duo uit Amersfoort. In 2 sets werden we vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Hierna was het tijd voor mijn single tegen Nick Fransman. Bij de Masters in Gorredijk had ik helaas vanwege een rugblessure moeten opgeven in de finale tegen hem, maar ik was nu klaar voor deze leuke en spannende wedstrijd, tenminste dat had ik mij voorgenomen. Helaas maakte ik veel teveel fouten, waardoor de echte spanning in de wedstrijd uitbleef. In de tweede set had ik zelfs een voorsprong te pakken, maar gaf deze helaas weer weg met simpele fouten van mijn kant. Inmiddels heb ik de wedstrijd op beeld terug gezien en heb ik nog even extra lopen balen, want het is zonde om op deze manier de wedstrijd te verliezen.

Natuurlijk was het de eerste wedstrijd van het seizoen en met een flink gewijzigd team, maar deze wil je als team natuurlijk beter beginnen dan dit, we verloren namelijk met 0-8. Het positieve is dat iedereen geknokt heeft voor elk punt, maar helaas niet het beste in zichzelf naar boven kon halen. Akville was nog dichtbij om de eer te redden, maar helaas redde ze het net niet.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

We zijn weer begonnen!

6 jaar geleden

volgend artikel

Zwolse clubs bundelen hun krachten tijdens WvhB

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 15 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws