badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Alida, Lisa en Soraya overtuigend door op Yonex Dutch Open

Op de eerste dag van de Yonex Dutch Open in Almere kwamen veel Nederlanders in actie tijdens de kwalificatiewedstrijden.

 

Een groot aantal daarvan wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat woensdag van start gaat.

De dag begon goed voor Nederland. Alida Chen speelde in de openingswedstrijd van het toernooi een sterke partij en won met 21-16 en 21-18 van de Thaise Tassamon Sangkawatana. Daarna won Chen met 21-17 en 22-20 van de Duitse Luise Heim. Een ijzersterk debuut van de speelster van Van Zijderveld op de Yonex Dutch Open.

Lisa Malaihollo en Soraya de Visch Eijbergen volgde het goede voorbeeld van Chen en plaatsten zich simpel voor het hoofdtoernooi. Malaihollo was in twee games te sterk voor Hannah Pohl uit Duitsland, terwijl De Visch Eijbergen in twee kwalificatierondes de Duitse Ramona Hacks en de Griekse Ioanna Karkantzia kansloos liet. Mireille van Daal strandde helaas in de kwalificaties.

In het gemengddubbel hadden Robin Tabeling en Myke Halkema tweemaal een walkover en schoven zo eenvoudig door. Ook Ralph Starren en Judith Campman plaatsen zich zonder te spelen voor het hoofdtoernooi.

Russell Muns en Manon Sibbald troffen een sterk Deens koppel, bestaande uit Lena Grebak en Anders Skaarup Rasmussen. Met 21-8 en 21-8 moest het Oranje-duo zich gewonnen geven. Tenslotte wisten ook Koen Ridder en Paulien van Dooremalen een ticket voor het hoofdtoernooi te bemachtigen. In drie games was het koppel te sterk voor een ander Nederlands paar; Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn.

Klik hier voor alle uitslagen van de Yonex Dutch Open.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws