Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Yao Jie in Almere op jacht naar vijfde titel

Alle ogen zijn tijdens de 64ste editie van de Yonex Dutch Open gericht op Yao Jie.

De Nederlandse schreef het toernooi al viermaal eerder op haar naam en is de titelverdedigster in het Topsportcentrum in Almere. Kan zij opnieuw de hoge verwachtingen waarmaken?

Jie is bezig aan haar internationale afscheidstournee. De Olympische Spelen in Londen was haar laatste grote internationale toernooi, waar ze knap de achtste finale wist te bereiken. Saina Nehwal uit India bleek toen een maatje te groot voor onze landgenote. In Almere speelt Jie in de eerste ronde tegen de Engelse Nicola Cerfontyne, de nummer 99 van de wereldranglijst.

Haar voornaamste uitdaagster tijdens de Yonex Dutch Open komt uit Bulgarije. Linda Zetchiri, de nummer 29 van de wereld, staat tweede op de plaatsingslijst. Ook Kristina Gavnholt en Michelle Chan Ky zijn geduchte outsiders voor de titel.

Op de achtste plek op de plaatsingslijst vinden we Judith Meulendijks terug. De winnares van 1997 speelt momenteel competitie bij het Duitse Mülheim.

Neerlands hoop

In het mannenenkelspel ligt de hoop op een uitschieter van Eric Pang of Dicky Palyama. De nummer zeven en acht geplaatst treffen in de eerste ronde respectievelijk Maxim Moreels en Luka Wraber. Dit moeten te nemen hordes zijn voor de ervaren Nederlanders. Onlangs haalde Palyama nog de finale van de Belgian International.

De topfavoriet voor de eindzege bij de mannen is de Pool Przemyslaw Wacha. Of Wacha honderd procent fit is, is echter maar de vraag aangezien hij vorige week tijdens de Czech International al in de eerste ronde geblesseerd opgaf.

Dubbels

Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter zijn als derde geplaatst in het mannendubbelspel en hebben in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde treffen ze de winnaar van het duel tussen Léon Nottelman/Michiel Kruijt en Markis Kido/Alvent Yulianto Chandra (Indonesië). Het andere sterke Nederlandse koppel Jacco Arends/Jelle Maas treft als eerste een duo uit Maleisië.

Ook in het vrouwendubbelspel heeft het als hoogste geplaatste Nederlandse koppel, Selena Piek/Iris Tabeling (3), een bye. De winnaressen van de Yonex Belgian International spelen in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Thamar Peters/Paulien van Dooremalen en Jennifer Karnott/Hannah Pohl (Duitsland). In het vrouwendubbel is het Zweedse koppel bestaande uit Emma Wengberg en Emelie Lennartsson de favoriet.

In het gemengddubbelspel mogen Selena Piek en Dave Khodabux, die als achtste geplaatst zijn, het in de openingsronde opnemen tegen het Duitse duo Hannes Kaesbauer/Kira Kattenbeck. Jelle Maas en Iris Tabeling stuiten in de eerste ronde op de sterke Franse mix Baptiste Careme/Audrey Fontaine (2).

In totaal strijden er de hele week 213 spelers van over de hele wereld om te prijzen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws