Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Carlton International Youth Tournament

Veel titels voor Oranje-jeugd op Carlton International Youth Tournament

© Carlton International Youth Tournament+

Op de 36ste editie van het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek regende het prijzen voor de Nederlandse jeugd.

In elke leeftijdscategorie bleef er minimaal een titel in Nederland. Vooral in de U19 heerste de Oranje-jeugd.

Amy Tan en Cera Samuëls behaalden in het vrouwendubbel U11 een mooie eerste plaats door in de finale twee Deense meisjes te verslaan. Het Oranje-duo won met 21-13 en 21-14 van de als eerste geplaatsten Rebecca Thorup en Mette Werge. Tan pakte ook nog het zilver in het vrouwenenkelspel.

In de U13 was er slechts een prijs voor Nederland. Ties van der Lecq versloeg samen met zijn Belgische partner Stein Bondroit in de finale Fabien Delrue en Nyls Deslauriers uit Frankrijk. Het werd 21-19 en 21-14.

Imke van der Aar en Tamara van der Hoeven bleken in Hoensbroek de sterkste in het vrouwendubbel U15. In de finale waren de Nederlandse speelsters met 21-18 en 21-15 een maatje te groot voor een Deens koppel. Verder waren er nog twee zilveren plakken voor Oranje in deze categorie. Van der Hoeven werd tweede in het vrouwenenkelspel en ook Joran Kweekel en Thomas Sibbald legden beslag op deze plek in het mannendubbel.

Alida Chen en Ruben Jille veroverden in het gemengddubbel in de U17 de eerste plaats door in de finale het Belgische koppel Ann Knaepen/Rowan Scheurkogel met 23-12 en 21-15 te verslaan. Daarnaast versloeg Jille in het mannendubbel samen met Alex Vlaar, die ook knap goud won in het enkelspel, het duo Nico Hermans/Ruben Wijnands in de finale met 21-14 en 21-12.

In de U19 waren er maar liefst drie titels voor Mark Caljouw. De Nederlander was in de eindstrijd van het mannenenkelspel nipt te sterk voor Joshua Eipe (1) uit Denemarken en in het dubbelspel pakte hij samen met Russell Muns de titel door Robin Tabeling en Justin Teeuwen met 23-21, 15-21 en 23-21 te verslaan. Tenslotte pakte hij samen met Myke Halkema ook de mixtitel door Robin Tabeling en Manon Sibbald in twee games te kloppen.

Halkema won in het vrouwendubbelspel haar tweede titel van de dag. Samen met Cheryl Seinen was ze in de finale met 15-21, 21-10 en 21-16 te sterk voor Kirsten van der Valk en Denise Hall. Verder won Van der Valke de eerste prijs in het vrouwenenkelspel door Dorien Lups te verslaan met 21-13 en 21-10.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws