Joran Kweekel naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel heeft de kwartfinale bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch. In de achtste finale versloeg de nummer 89 van de wereld badmintonner Aram Mahmoud (WR-281) met 11-21, 21-16 en 21-13.

SportSport

Maak kennis met Boris Vermaas!

Dennis Koppen verloor in twee games van de als vierde geplaatste Ade Resky Dwichayo (Azerbeidzjan).

In het vrouwenenkel zien we helaas geen Nederlandse inbreng in de kwartfinales. Jaymie Laurens (WR-202) moest met 21-5 en 21-18 haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Deense Julie Dawall Jakobsen (WR-69). Chlöe Mayer (329) verloor met 21-4 en 21-14 van Imad Farooqui Samiya (142) uit India, terwijl Alida Chen (1077) de winst in twee games aan Rosy Oktavia Pancasari (102) uit Frankrijk moest laten.

Twee Nederlandse mixen naar laatste acht

Andy Buijk en Kelly van Buiten (WR-120) bereikten de kwartfinale in het gemengddubbel door met 23-21 en 21-7 te winnen van het Franse koppel Rossi / Vallet (WR-912). Het duo Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono (WR-380) was met 21-15 en 21-14 te sterk voor Stoynov / Popivanova (WR-929) uit Bulgarije en schaarde zich daarmee ook bij de laatste acht. Alex Vlaar en Rosalie Teuben (WR-1308) verloren in de achtste finale van het als eerste geplaatste Schotse koppel Pringle / Andrew (WR-101).

De als eerste geplaatsten Debora Jille en Cheryl Seinen (WR-32) wonnen hun achtste finale met 21-11 en 21-15 van de Duitsers Neve/Rudert (WR-961). Alyssa Tirtosentono / Kirsten de Wit, de nummers twee van de plaatsingslijst (WR-57), verloren met 21-12 en 21-18 van Finne-Ipsen / Surrow (WR-256) uit Denemarken. Voor de koppels Diede Odijk / Iris van Leijsen en Stefanie Nijsse / Ilse Stoffelen bleek de achtste finale het eindstation.

In het mannendubbel behaalde Ruben Jille met zijn Franse partner Julien Maio (WR-385) de kwartfinale na winst op het Bulgaarse duo Rusev / Stoynov (WR-102) in twee games. De Nederlandse koppels Ties van der Lecq / Dyon van Wijlick, Aram Mahmoud / Niels Veenstra en Dennis Koppen / Alex Vlaar werden uitgeschakeld in de achtste finales.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!