SportSport

Joran Kweekel naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel naar kwartfinale Yonex Dutch Open

Joran Kweekel heeft de kwartfinale bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open 2023 in Maaspoort Den Bosch. In de achtste finale versloeg de nummer 89 van de wereld badmintonner Aram Mahmoud (WR-281) met 11-21, 21-16 en 21-13.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dennis Koppen verloor in twee games van de als vierde geplaatste Ade Resky Dwichayo (Azerbeidzjan).

In het vrouwenenkel zien we helaas geen Nederlandse inbreng in de kwartfinales. Jaymie Laurens (WR-202) moest met 21-5 en 21-18 haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Deense Julie Dawall Jakobsen (WR-69). Chlöe Mayer (329) verloor met 21-4 en 21-14 van Imad Farooqui Samiya (142) uit India, terwijl Alida Chen (1077) de winst in twee games aan Rosy Oktavia Pancasari (102) uit Frankrijk moest laten.

Twee Nederlandse mixen naar laatste acht

Andy Buijk en Kelly van Buiten (WR-120) bereikten de kwartfinale in het gemengddubbel door met 23-21 en 21-7 te winnen van het Franse koppel Rossi / Vallet (WR-912). Het duo Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono (WR-380) was met 21-15 en 21-14 te sterk voor Stoynov / Popivanova (WR-929) uit Bulgarije en schaarde zich daarmee ook bij de laatste acht. Alex Vlaar en Rosalie Teuben (WR-1308) verloren in de achtste finale van het als eerste geplaatste Schotse koppel Pringle / Andrew (WR-101).

De als eerste geplaatsten Debora Jille en Cheryl Seinen (WR-32) wonnen hun achtste finale met 21-11 en 21-15 van de Duitsers Neve/Rudert (WR-961). Alyssa Tirtosentono / Kirsten de Wit, de nummers twee van de plaatsingslijst (WR-57), verloren met 21-12 en 21-18 van Finne-Ipsen / Surrow (WR-256) uit Denemarken. Voor de koppels Diede Odijk / Iris van Leijsen en Stefanie Nijsse / Ilse Stoffelen bleek de achtste finale het eindstation.

In het mannendubbel behaalde Ruben Jille met zijn Franse partner Julien Maio (WR-385) de kwartfinale na winst op het Bulgaarse duo Rusev / Stoynov (WR-102) in twee games. De Nederlandse koppels Ties van der Lecq / Dyon van Wijlick, Aram Mahmoud / Niels Veenstra en Dennis Koppen / Alex Vlaar werden uitgeschakeld in de achtste finales.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!