badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Almere Vandaag: 'Jonge talenten geven vorm aan badmintonners'

In de opmaat naar de play offs voor het nationale kampioenschap badminton voor clubteams heeft Almere zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op BV Slotermeer.

 

Het werd in eigen sporthal 6-2. Voordat de tegenstander uit Amsterdam bij de les was stond Dekker al met 3-0 voor.

In beide dubbels werden eenvoudige overwinningen geboekt. Opnieuw viel op met welk gemak Dave Khodabux van partner in het dubbelspel wisselt. Ditmaal was hij met Stephan Branderhorst het duo Hans van Os en Dave Veerman de baas met 21-17 en 21-16. "Ik lijk inderdaad de stabiele factor dit seizoen", vindt Khodabux. Al eerder dit seizoen vertelde hij belangrijk te willen zijn voor de ploeg. "Ik wil de jonge ploeggenoten graag mentaal weerbaar maken. We willen de positieve lijn van de laatste weken doorzetten. Gezichtsverlies lijden is er voor mij niet bij", aldus de belangrijkste speler bij Almere.

Khodabux zag één van de Almeerse talenten ten onder gaan. Alex Vlaar kwam aardig mee in de strijd tegen Ralph Starren, maar moest in de beslissende fase van beide games prijs geven. "Helemaal niet erg voor Alex. Hij kan op dit niveau wennen", meende Dave Khodabux. Ook in het gemengd dubbel moest Alex Vlaar samen met Yvonne Sie het wedstrijdpunt laten aan het Slotermeerse duo. "Alex kan ervaring opdoen. Dat is onze politiek. Ook Cheryl Seijnen en Manon Sibbald doen het als jongste teamleden uitstekend", was coach Erik Staats tevreden over zijn talenten. Staats is volvertrouwen over de aanstaande play offs. "We tanken op dit moment veel zelfvertrouwen. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, steken we al in op de strijd tegen DKC", keek Staats alvast vooruit naar de eerste ronde van de play offs.

geplaatst door

verkregen via Almere Vandaag Abel Iwema

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws