badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van nationale selectie naar nationale ramp

De gemengddubbel is een geweldig onderdeel van onze sport. Misschien zelfs wel het mooiste, maar dan wel als het goed gespeeld wordt.

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Dat doen ze in Azië als nergens anders. Zelfs mijn tweede moederland kan niet voldoende meekomen in dit onderdeel en die vegen de koppels uit Nederland als straatschoffies van de baan.

Het topsportplan dat er nu aan dreigt te komen wil ik niet eens meer lezen. Als je badminton in Nederland wilt promoten op bijvoorbeeld het NK, dan heb je eerst de herenenkel, dan de heren dubbel, dan de damesenkel, daarna de damesdubbel en gemengddubbel. Ook wel het aangepaste badminton onderdeel van de valide sport genoemd.

De onderdelen waarin normaal de zaal leegloopt om wat te gaan drinken of even naar de WC gaat worden verheven tot voortrekkers van onze sport. Met dit plan gaan we denk ik veel meer uren op TV krijgen en nog veel meer andere media-aandacht. Het ledental zal door al deze aandacht ook wel omhoog schieten.

Maar ja, we zijn geen naturistensport dus de TV zal wel wegblijven, want laten we eerlijk zijn: die komt niet filmen voor de dubbels. Die komt voor een grote spektakel van de herenenkel en herendubbel en in iets mindere mate de damesenkel.

Er zal een ontspelering ontstaan in Nederland en singlespelers met talent zullen Jordynistische vluchtroutes gaan zoeken om aan het onrecht dat onze sport wordt aangedaan te ontvluchten.

Als ze ondanks deze dolksteek van volksverraad er toch in zouden slagen door te breken als talent dan zijn ze weer welkom in de huichelaarsverzamelbak die Badminton Nederland heet. Met dit beleid zou het verstandig zijn als singlespelers elke keer dat er een beroep op hun wordt gedaan voor landenwedstrijden moeten zeggen: steek de wedstrijd maar in je re... Leon Ham heeft zich bereid verklaard als het echt moet mee te doen in een landenwedstrijd als iedereen nee zegt, onder het voorbehoud dat hij geen andere afspraken heeft en als eerste heer wordt opgesteld.

Badminton Nederland zit dieper in de put dan ik in mijn stoutste dromen had gedacht. Het is vanaf vandaag een organisatie die niet langer als een serieuze partij kan worden gezien. Als je er bijna twee jaar over doet om het slechtste plan ooit te presenteren, dan verdien je alle shit die je krijgt en heb je tot de Spelen tegenwerking van iedereen die wel van dit spel houdt.

Natuurlijk is er een kans dat er op een verdwaald moment genoeg punten zijn om een gemengd- of damesdubbel naar de Spelen te krijgenk maar dat is niet de doelstelling. Er staat namelijk in dat domme persbericht dat we blijvend bij de wereldtop moeten behoren.

Zo veel onzin kan je niet in een bericht zetten. Als ze het hier hadden over het aangepaste badminton, dan zou ik zeggen: ja jongens, jullie hebben gelijk. Maar met dit nationale team mag je blij zijn als je het contact met de rest van Europa niet verliest.

De afgevaardigden zullen waarschijnlijk allang blij zijn met een plan, want ondanks dat er in de nieuwe Clear stond dat het beleidsplan is goedgekeurd is dit niet het geval. Het bestuur is toen net niet gevallen en met dit plan zouden ze helemaal onderuit moeten worden gehaald, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Ze zullen zich weer vinden in een paar jaar shit en talentverkloten.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws