Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© BWF

Schotland te sterk voor Oranje op Sudirman Cup

© BWF+

Schotland heeft Nederland van de eerste plaats afgehouden in Level 2 op de Sudirman Cup.

Oranje verloor na vier spannende partijen met 3-1 van de Schotten. Hierdoor eindigt Nederland als tweede in Level 2 en op de veertiende plaats van het WK voor gemengde landenteams.

Ruud Bosch/Selena Piek namen het in de eerste partij tegen Schotland op tegen Robert Blair/Imogen Bankier. Het Schotse koppel schoot uit de startblokken en won de eerste game met 21-5. In de tweede game kwamen Bosch en Piek nog op voorsprong, maar verloor het Nederlandse duo wederom (21-16).

Eric Pang trad daarna aan tegen Kieran Merrilees. De Nederlander was duidelijk een maatje te groot voor de jonge Schot en won met 21-13 en 21-16. Patty Stolzenbach maakte er tegen Kristy Gilmour een spannende partij van. De Nederlandse verloor de openingsgame met 21-16, maar pakte de tweede game met 21-14. In de gelijkopgaande derde game was het de Schotse met 24-22 nipt te sterk.

Ruud Bosch/Koen Ridder konden Nederland weer op gelijke hoogte brengen met Schotland. Het Oranje-duo won de eerste game met 21-17 van Robert Blair/Paul van Rietvelde. Daarna herpakten de Schotten zich en trokken de tweede game met 22-20 naar zich toe. In een wervelende slotgame, waarin beide partijen meerdere matchpoints kregen, verloren Bosch en Ridder met 30-28.

De laatste wedstrijd van Eefje Muskens en Selena Piek tegen Kristy Gilmour/Imogen Bankier werd niet meer gespeeld.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws