clubzoeker

Oud-eredivisiespeler Onno Quik Wereldkampioen Racketlon 2023 bij 40+

Oud-eredivisiespeler Onno Quik Wereldkampioen Racketlon 2023 bij 40+

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN - Terwijl de hele wereld, en onze regio in het bijzonder, juichte om de wereldtitel van wielrenner Mathieu van der Poel, was er nog een inwoner van de Zuidwesthoek die wereldkampioen werd in zijn sport. Onno Quik haalde met zijn team de wereldtitel racketlon.

SportSport

Ken je BC Heemskerk al?

"Nu heb ik een gouden medaille en spierpijn!" (...)

Het Nederlandse team in de categorie 40+, dat naast Onno bestond uit Jos Meerman, Guus van de Burght, Mark de Bruin, Vinay Yadav, Kirsten Kaptein en Eefje Henkelman leek af te stevenen op een derde plek, achter Duitsland en Groot Brittanië.

Cadeautje

"Maar op het allerlaatste moment wisten we nog gelijk te komen, en de strijd zelfs in ons voordeel te beslissen. Het was nagelbijten en opperste concentratie, maar toen we eenmaal gelijk kwamen voelde ik op één of andere manier dat we zouden gaan winnen. We hadden niks te verliezen, de kans op winst was voor ons een cadeautje, terwijl er voor onze tegenstanders wél wat op het spel stond. Maar het moment dat je dan wint is bizar. Een enorme ontlading: gillen, schreeuwen, elkaar op de schouders slaan, jonassen. Dat gebeurt dan allemaal, dan ben je ineens de beste van de wereld. Het Wilhelmus hebben we allemaal uit volle borst mee staan brullen."

Lees het hele artikel op halsterse-zuidwestkrant.nl

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!