De bondsvergadering is in aantocht

De bondsvergadering is in aantocht

Op 27 juni aanstaande staat de bondsvergadering op de rol. De vergadering waarin het bestuur van Badminton Nederland verantwoording aflegt aan de afgevaardigden over het gevoerde en te voeren beleid van de bond.

Tijdens die vergadering wordt ook mijn kandidatuur in stemming gebracht en zullen we te weten komen of ik het woord beoogd voortaan weg kan laten bij mijn functie omschrijving '(beoogd) Bestuurslid Marketing & PR'. Heel erg balen dat ik nou net bij die vergadering niet aanwezig kan zijn, omdat die dag mijn dochter uit te ziekenhuis komt van een schedeloperatie in het Sophia Kinderziekenhuis.

Afgelopen dinsdag hadden we een ingelaste vergadering om nog eens goed door de jaarstukken te kijken zodat deze correct en op tijd naar alle belanghebbenden gestuurd kunnen worden ter voorbereiding op de bondsvergadering. Natuurlijk zullen dan ook de vorderingen vanuit A Clear Future besproken worden en zullen naast mijn persoontje, nog twee andere nieuwe bestuursleden voorgedragen worden. Zoals gezegd dus erg jammer dat ik er niet bij kan zijn.

Erik Meijs

Na die ingelaste vergadering ben ik door gereden naar Van der Valk in Vianen om in gesprek te gaan met Stef en Erik Meijs. Stef had via Facebook mij benaderd omdat hij ziet dat ik van alles deel met de lezers en hij wilde daar, samen met Erik, met mij over sparren.

Het was een super leuk en prettig gesprek. Erik maakt geen deel uit van de Nationale Selectie. Hij heeft voor zijn eigen weg gekozen en staat dus helemaal op eigen benen. Dat is wel heel bewonderenswaardig, want dan moet je dus alles zelf regelen en financieren. Daar heb ik toch wel heel erg veel respect voor. En omdat ik met van alles bezig ben en daarbij ook spreek over activiteiten richting en voor de Nationale Selectie, was de vraag hoe ik er over dacht inzake de spelers die hun eigen weg hebben gekozen.

Op zich is dat dus heel simpel: iedere topbadmintonner wil ik als boegbeeld gebruiken en als held van onze sport neerzetten. Het maakt mijn inziens dan niet uit of het spelers en speelsters zijn van de Nationale Selectie of spelers en speelsters zijn die hun eigen weg hebben gekozen. Topbadmintonners zijn de paradepaardjes van onze sport en daar moeten we samen gebruik van maken. Dus ook met Erik wil ik graag zoeken naar mogelijkheden om aandacht voor onze sport te krijgen waardoor er meer mensen gaan badmintonnen waardoor er meer inkomsten zijn zodat we door kunnen ontwikkelen en daarmee meer sponsoren kunnen interesseren. Dus het één versterkt het ander en als we dat dus met z'n allen in willen en kunnen zien, liggen er vele kansen.

Al met al dus een goed gesprek gehad met Stef en Erik, die aan de vooravond stonden van het vertrek naar de Spanish Open. We laten het eens allemaal bezinken en gaan elkaar op de hoogte houden van mogelijke ideeën. Ik zou het al een super overwinning vinden als we topbadmintonners kunnen enthousiasmeren om iets doen in de Week van het Badminton. Wordt vervolgd.

Bezoek BC Alouette

Alvorens ik deze blog ging schrijven ben ik eens gaan kijken op het Badmintonplanet Eind-Best Toernooi van BC Alouette in Best. BC Alouette is één van de flagships en zij organiseren een aantal toernooien per jaar die steevast ramvol zitten. En dat met maar liefst 20 banen. Dan doen ze dus echt iets uitzonderlijks waar menig vereniging van droomt. Maar waarom dromen als het dus ook gewoon kan? Ik ben er dus een gaan kijken en ondanks het enorme deelnemersveld, hing er een rust rondom het toernooi. Het liep dus gesmeerd en dat verdiend een compliment. BC Alouette is één van de flagships van Badminton Nederland en waarom zou men ze niet benaderen om na te vragen hoe zij dit tot een succes hebben weten te maken. Leren van elkaar en elkaar versterken dus, geheel in de lijn met A Clear Future.

badmintonline.nl

Tijdens het toernooi heb ik ook bij zitten kletsen met Christ de Rooij van badmintonline.nl. Dat was al weer een tijdje geleden. Eenmaal aan de praat met elkaar wordt de tijd makkelijk vergeten en we waren dan ook zo weer een paar uur verder. Er gebeurt veel binnen Badminton Nederland en badmintonline.nl is één van de brengers van het nieuws naast dat wat geplaatst wordt op de eigen website van Badminton Nederland. En inmiddels moge duidelijk zijn dat ik graag samenwerk met iedereen die de badmintonsport een warm hart toe draagt. Het feit dat een bedrijf als Yonex nu ook de samenwerking aangaat met badmintonline.nl, dat zegt wel iets over de ontwikkeling van dit platform. Samenwerken dus, want daarmee kun je elkaar alleen maar versterken.

Verre doelen bereik je alleen maar samen

Racketlon Challenge

In samenwerking met Racketlon Nederland organiseert de BBF een Rackelton Challenge. Hierbij dagen we de badmintonners uit om te laten zien dat ze betere allrounders zijn dan de tafeltennissers van Never Despair uit 's-Hertogenbosch. Dit is een voortvloeisel uit de Try Out Middag welke we samen hebben georganiseerd op 28 maart j.l. Super dat we daar een vervolg aan kunnen geven met deze Challenge. Is weer eens wat anders. Vandaag de uitnodigingen de deur uit gedaan en geplaatst op Facebook en website van de BBF. We zullen eens aantonen dat we echt betere allrounders zijn. 12 juli zullen we het weten.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!