De bondsvergadering is in aantocht

De bondsvergadering is in aantocht

Op 27 juni aanstaande staat de bondsvergadering op de rol. De vergadering waarin het bestuur van Badminton Nederland verantwoording aflegt aan de afgevaardigden over het gevoerde en te voeren beleid van de bond.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Tijdens die vergadering wordt ook mijn kandidatuur in stemming gebracht en zullen we te weten komen of ik het woord beoogd voortaan weg kan laten bij mijn functie omschrijving '(beoogd) Bestuurslid Marketing & PR'. Heel erg balen dat ik nou net bij die vergadering niet aanwezig kan zijn, omdat die dag mijn dochter uit te ziekenhuis komt van een schedeloperatie in het Sophia Kinderziekenhuis.

Afgelopen dinsdag hadden we een ingelaste vergadering om nog eens goed door de jaarstukken te kijken zodat deze correct en op tijd naar alle belanghebbenden gestuurd kunnen worden ter voorbereiding op de bondsvergadering. Natuurlijk zullen dan ook de vorderingen vanuit A Clear Future besproken worden en zullen naast mijn persoontje, nog twee andere nieuwe bestuursleden voorgedragen worden. Zoals gezegd dus erg jammer dat ik er niet bij kan zijn.

Erik Meijs

Na die ingelaste vergadering ben ik door gereden naar Van der Valk in Vianen om in gesprek te gaan met Stef en Erik Meijs. Stef had via Facebook mij benaderd omdat hij ziet dat ik van alles deel met de lezers en hij wilde daar, samen met Erik, met mij over sparren.

Het was een super leuk en prettig gesprek. Erik maakt geen deel uit van de Nationale Selectie. Hij heeft voor zijn eigen weg gekozen en staat dus helemaal op eigen benen. Dat is wel heel bewonderenswaardig, want dan moet je dus alles zelf regelen en financieren. Daar heb ik toch wel heel erg veel respect voor. En omdat ik met van alles bezig ben en daarbij ook spreek over activiteiten richting en voor de Nationale Selectie, was de vraag hoe ik er over dacht inzake de spelers die hun eigen weg hebben gekozen.

Op zich is dat dus heel simpel: iedere topbadmintonner wil ik als boegbeeld gebruiken en als held van onze sport neerzetten. Het maakt mijn inziens dan niet uit of het spelers en speelsters zijn van de Nationale Selectie of spelers en speelsters zijn die hun eigen weg hebben gekozen. Topbadmintonners zijn de paradepaardjes van onze sport en daar moeten we samen gebruik van maken. Dus ook met Erik wil ik graag zoeken naar mogelijkheden om aandacht voor onze sport te krijgen waardoor er meer mensen gaan badmintonnen waardoor er meer inkomsten zijn zodat we door kunnen ontwikkelen en daarmee meer sponsoren kunnen interesseren. Dus het één versterkt het ander en als we dat dus met z'n allen in willen en kunnen zien, liggen er vele kansen.

Al met al dus een goed gesprek gehad met Stef en Erik, die aan de vooravond stonden van het vertrek naar de Spanish Open. We laten het eens allemaal bezinken en gaan elkaar op de hoogte houden van mogelijke ideeën. Ik zou het al een super overwinning vinden als we topbadmintonners kunnen enthousiasmeren om iets doen in de Week van het Badminton. Wordt vervolgd.

Bezoek BC Alouette

Alvorens ik deze blog ging schrijven ben ik eens gaan kijken op het Badmintonplanet Eind-Best Toernooi van BC Alouette in Best. BC Alouette is één van de flagships en zij organiseren een aantal toernooien per jaar die steevast ramvol zitten. En dat met maar liefst 20 banen. Dan doen ze dus echt iets uitzonderlijks waar menig vereniging van droomt. Maar waarom dromen als het dus ook gewoon kan? Ik ben er dus een gaan kijken en ondanks het enorme deelnemersveld, hing er een rust rondom het toernooi. Het liep dus gesmeerd en dat verdiend een compliment. BC Alouette is één van de flagships van Badminton Nederland en waarom zou men ze niet benaderen om na te vragen hoe zij dit tot een succes hebben weten te maken. Leren van elkaar en elkaar versterken dus, geheel in de lijn met A Clear Future.

badmintonline.nl

Tijdens het toernooi heb ik ook bij zitten kletsen met Christ de Rooij van badmintonline.nl. Dat was al weer een tijdje geleden. Eenmaal aan de praat met elkaar wordt de tijd makkelijk vergeten en we waren dan ook zo weer een paar uur verder. Er gebeurt veel binnen Badminton Nederland en badmintonline.nl is één van de brengers van het nieuws naast dat wat geplaatst wordt op de eigen website van Badminton Nederland. En inmiddels moge duidelijk zijn dat ik graag samenwerk met iedereen die de badmintonsport een warm hart toe draagt. Het feit dat een bedrijf als Yonex nu ook de samenwerking aangaat met badmintonline.nl, dat zegt wel iets over de ontwikkeling van dit platform. Samenwerken dus, want daarmee kun je elkaar alleen maar versterken.

Verre doelen bereik je alleen maar samen

Racketlon Challenge

In samenwerking met Racketlon Nederland organiseert de BBF een Rackelton Challenge. Hierbij dagen we de badmintonners uit om te laten zien dat ze betere allrounders zijn dan de tafeltennissers van Never Despair uit 's-Hertogenbosch. Dit is een voortvloeisel uit de Try Out Middag welke we samen hebben georganiseerd op 28 maart j.l. Super dat we daar een vervolg aan kunnen geven met deze Challenge. Is weer eens wat anders. Vandaag de uitnodigingen de deur uit gedaan en geplaatst op Facebook en website van de BBF. We zullen eens aantonen dat we echt betere allrounders zijn. 12 juli zullen we het weten.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!