SportSport

Try-out racketlon succes

Try-out racketlon succes

Allereerst wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn gesprek met de directeur van LivingProjects. Dat bedrijf heeft de Maaspoort Sports & Events voorzien van een nieuwe lichtinstallatie op basis van LED-technologie en heeft daarnaast een lichtshow ontworpen en geïnstalleerd waar we tijdens de Finale Carlton Eredivisie volop plezier aan hebben beleefd.

clubzoeker

Ken je BadmintonBoZ al?

De WAUW-factor werd optimaal bereikt. Toeval wil dat ik die geode man ken vanuit mijn werk en dus was een afspraak maken een koud kunstje. Even ter referentie, LivingProjects verzorgt ook de lichtshow van Sensation 2015 in de Amsterdam Arena van 4 juli a.s. evenals de voorgaande edities.

Ik heb met hem zitten praten over mogelijkheden die er zijn in Topsportcentrum Almere, want het zal jullie niet zijn ontgaan dat we van de Yonex Dutch Open ook zo'n spetterend event willen gaan maken. Afgesproken is dat we samen gaan bekijken of we met Topsportcentrum Almere in gesprek kunnen gaan voor een vaste cq. tijdelijke installatie. Mooiste zou natuurlijk zijn dat Almere vanuit het oogpunt van concurrentie, kiest voor een vaste lichtshow die ze ook kunnen gebruiken voor andere evenementen. Als dat niet kan op korte termijn, dan gaan we zoeken naar een tijdelijke oplossing voor de Yonex Dutch Open. Mocht dat ook niet lukken, dan heb ik plan B reeds achter de hand, maar we gaan natuurlijk voor het maximale.

Zaterdag was er een uniek baanbrekend innoverend nieuw evenement voor de Bossche Badminton Federatie (BBF). In sporthal De Braken in Boxtel vond voor het eerst in de historie van de BBF een samenwerking plaats met Racketlon Nederland. Er was een try-out middag racketlon opgezet om de badmintonners van o.a. de BBF kennis te laten maken met Racketlon. Racketlon is de vierkamp van de vier racketsporten tennis, tafeltennis, squash en badminton.

Om meer mensen te behouden voor de badmintonsport en zelfs ledengroei te verwezenlijken moeten er nieuwe initiatieven ondernomen worden. De sporter gedraagt zich steeds meer als een consument en daar moet je dus op anticiperen. De maatschappij veranderd en dus kun je niet blijven hangen in "Dat doen we al 50 jaar zo". Dan ga je echt de slag missen. Vandaar dus de samenwerking met Racketlon Nederland om breder te denken en te doen. De deelnemers en deelneemsters konden voorafgaand aan de racketlon wedstrijd eerst een basistraining krijgen voor de twee disciplines die men het minste beheerst. Want je kunt dan misschien wel goed badmintonnen, maar tafeltennis is net even wat anders. En wat dacht je van squash? Dat is niet even een balletje tegen de muur aan meppen, daar moet je ook tactisch bij nadenken. Tennis is al helemaal anders, want gebruik daar vooral je pols niet, want de ballen vliegen alle kanten op behalve de goede.

Samen met Eefje Henkelman, voormalig voorzitter van Racketlon Nederland, en fervent racketlon speelster, hadden we dus trainers geregeld en twee ronden basistraining opgezet. Naderhand kon men een heuse racketlon wedstrijd spelen, waarbij je alle vier de disciplines speelt. Je speelt steeds één set tot de 21, en gaat dan naar het volgende onderdeel. Vervolgens worden alle punten bij elkaar opgeteld en diegene met de meeste punten, heeft de wedstrijd gewonnen. Vele deelnemers en deelneemsters hebben zelfs nog een tweede ronde gespeeld en nadien konden we dus concluderen dat het een super succes was.

Aandacht vanuit de media was er ook volop. De lokale omroep Dommelland kwam een video-reportage maken en deze zal binnenkort ook via YouTube te zien zijn en uiteraard deel ik die dan met jullie. Het Brabants Dagblad was ook enthousiast en kwam voor foto's en interviews. Boxtel Digitaal was ook van de partij. Kortom volop aandacht en dus blijkt dat dit evenement voor herhaling vatbaar is. Ik heb nog gesproken met diverse mensen van tafeltennisvereniging Never Despair uit 's-Hertogenbosch en al heel snel ontstond het idee om deze try-out een vervolg te geven met een battle tussen badminton en tafeltennis. Wie zijn de beste allrounders? De badmintonners of de tafeltennissers? Wordt dus vervolgd.

Sowieso is er op 6 september een Racketlon Toernooi in De Braken in Boxtel waar de BBF zich ook voor in gaat spannen en leden van de BBF aan mee kunnen doen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!