badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Alida Chen: 'Nederlandse Jeugdkampioenschappen mixtitel U17 met Ruben!'' en is gemaakt door René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Alida Chen: 'Nederlandse Jeugdkampioenschappen mixtitel U17 met Ruben!'

Deze afbeelding hoort bij 'Alida Chen: 'Nederlandse Jeugdkampioenschappen mixtitel U17 met Ruben!'' en is gemaakt door René Lagerwaard
© René Lagerwaard+

In het weekend van 1 en 2 juni vonden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen plaats.

Het was een weekend waar ik met een goed gevoel op terug kan kijken; ik kon me na afloop Nederlands Kampioen U17 noemen in het gemengddubbelspel samen met Ruben Jille! Daarnaast behaalde ik mooie 2e plaatsen in zowel de vrouwensingel als in de vrouwendubbel met Cheryl Seinen U19.

Allereerst zal ik even uitleggen waarom ik in twee leeftijdscategorie├źn speelde.

Officieel mocht ik nog U17 spelen, maar na veel overleg met mijn ouders en trainers en na veel overwegen had ik er op het laatste moment toch voor gekozen om de vrouwensingel en vrouwendubbel onder de 19 jaar te spelen. De drie titels onder de 17 jaar had ik ook in 2012 gehaald. Natuurlijk is het leuk om als tweedejaars de poging te hebben om je titels te verdedigen, maar voor mij was het een echte uitdaging om potten te kunnen spelen U19.

Ik wilde zien hoe ik mij het afgelopen jaar ontwikkeld had en op deze manier kon ik mij meten met de U19 spelers. Vandaar dat ik ervoor had gekozen om een leeftijdscategorie hoger te spelen in de singel. In de dubbel heb ik het afgelopen seizoen veel met Cheryl gedubbeld, waaronder het EJK en andere junior toernooien. Daarom besloot ik om met haar ook het laatste nationale toernooi van het seizoen af te sluiten.

In de mix kozen Ruben en ik om te gaan voor een nationale titel, op dit moment is het niveau U19 nog te hoog voor ons, dus speelden we U17. Ruben ging ook voor de twee andere titels U17, wat hem overigens gelukt is!

Kijk voor de rest van het verhaal op de website van Alida Chen.

door

via Alida Chen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

DKC op jacht naar eerherstel in bekertoernooi

4 jaar geleden

volgend artikel

Twee kwartfinales voor Chen op Litouwen Open

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws