badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Beste Kees

Leuk dat je het voorbeeld van Zuid-West geeft, want dat is de regio waar ik ben voorgesteld door Quintus als afgevaardigde.ze binnen hun regio daarvoor gevraagd werden.

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Het is natuurlijk ook niet toevallig dat in deze regio de bondsdirecteur plaatsvervangend regiomanager is en alle regels uit de kast trekt om dat tegen te houden.

Ik ben het ook met je eens dat zowel de directeur als het bestuur het prima vindt dat er geen belangstelling is zodat ze rustig hun plannen kunnen doorzetten. Een situatie die heel erg ongezond is voor de organisatie.

Het tegenhouden van iemand als ik in werkelijk alles wat Badminton Nederland doet is niet verstandig. Ik kan gewoon blijven zeggen wat ik wil zonder daar verantwoording voor hoeven af te leggen. Ik kan dus extreme standpunten innemen omdat het duidelijk laat zien waar het fout zit bij de bond. Er is ook een groeiende behoefte aan deze standpunten juist omdat er een angstcultuur is ontstaan onder de huidige leiding op het bondsbureau.

Je voorbeeld van het melden maakt dat de directeur met een verhaal komt PAS OP DE VERGADERING. Dat schept een beeld van manipuleren om ervoor te zorgen dat er niets aan wordt gedaan. Op dezelfde manier worden de bondsvergaderingen behandeld en het handjevol serieuze afgevaardigde heeft daar ook over geklaagd. Het heeft zelfs geleid tot het aannemen van het verfoeide topsportbeleid, omdat afgevaardigden de gevraagde informatie NIET op voorhand hebben gekregen en omdat Badminton Nederland heeft geweigerd het alternatieve plan voor te leggen.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat afgevaardigden het laten afweten als ze niet serieus worden genomen door deze organisatie.

Ik denk ook dat je een verkeerd beeld hebt van de mensen die jij grootsprekers noemt. Het zijn mensen met veel ervaring in zowel de sport als het bedrijfsleven. Ik heb zelf 10 jaar lang company turn around gedaan over de hele wereld en ken de symptomen wanneer een organisatie naar de afgrond afzakt. En nog duidelijker herken ik slecht management.

Buiten het topsportbeleid van dit bestuur heb ik weinig kritiek op dit bestuur. Maar juist omdat het topsportbeleid zoveel bepaalt binnen de organisatie is dit heel bepalend voor het gezicht van dit bestuur. Het is helaas weggegooid geld en de doelstellingen zullen niet worden gehaald, en dat terwijl het wel mogelijk was.

Net als jij maak ik me ook ernstig zorgen over deze organisatie en omdat ik alweer zo'n 45 jaar mee loop bij de vroegere NBB en nu Badminton Nederland weet ik ook dat de lieve aardige woorden niet helpen. Vandaar de harde aanpak, niet omdat ik dat wil maar omdat het nodig is.

Ron Daniëls

geplaatst door

verkregen via BadmintonInfo

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws