badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Open brief aan Ger Tabeling - Oorspronkelijke tekening door Fiep Westendorp | Querido.
© Oorspronkelijke tekening door Fiep Westendorp | Querido.

Open brief aan Ger Tabeling

Open brief aan Ger Tabeling - Oorspronkelijke tekening door Fiep Westendorp | Querido.
© Oorspronkelijke tekening door Fiep Westendorp | Querido. +

Je zag deze brief misschien al wel aankomen. Of niet, even goede vrienden. Ik begin met een stukje voorgeschiedenis.

Clemens Wortel had het in zijn interview van 2012 over het 'invullen van functie-elementen' voor Martijn van Dooremalen. Wat destijds wat ons betreft gewoon codetaal was voor: we hebben geen idee wat-ie doet, wat hij nog kán doen en voorlopig zijn we er niet vanaf. Er kwam vervolgens een nieuwe bedrijfseconomische toestand van Badminton Nederland en weg was Martijn.

Anno 2014 zwemt de bond echter nog steeds niet in het geld en dat is het - toegegeven, ietwat vergezochte - bruggetje naar jouw 'manager'-zijn. Ze zeggen weleens dat je als topsporter en coach de wereld over reist. Maar als teammanager bij BNL pik je stiekem toch behoorlijk wat airmiles mee. Dat is op zich geen probleem als er [A] meer dan voldoende budget is en/of [B] het een noodzakelijke reisbeweging is. En met het WJK in Maleisië voor de boeg, komen zowel A als B in beeld. In het artikel 'Oranjespelers naar WJK 2014' wordt het uitgebreid besproken.

Jouw reislustigheid zorgt voor veel opgetrokken wenkbrauwen en ontlokt de nodige reacties. Afgevaardigde Stephan Melein merkt op: "Waarom moet er op vier kinderen twee begeleiders mee? Snoepreisje voor Tabeling? Ach, de leden betalen wel...." Daar sta je dan, als bestuurslid, papa van twee nationale selectiespelers en en passant ook nog teammanager voor de buitenlandreisjes. Ik kan me van de kleuterschool en de lagere klassen herinneren dat Pluk van de Petteflet aan één pet genoeg had.

Terug naar de A en B.

Badminton Nederland heeft ten eerste geen gunstig financieel vooruitzicht. Yonex die zich bijna volledig teruggetrokken heeft uit het oorspronkelijke wurggreepcontract uit de koker van Van Dooremalen en Ridder, het NOC*NSF dat een motie van wantrouwen indient door haar subsidies in te trekken, ga zo maar door.

Anderzijds is het een legitieme stap om de noodzakelijkheid van jouw aanwezigheid in Maleisië in twijfel te trekken. Twee volwassen begeleiders op vier juniorspelers, is dat echt te verantwoorden? Welke uitzondelijkere meerwaarde brengt jouw aanwezigheid? Welke vragen over jouw rol zien de lezers van badmintonline.nl graag beantwoord? Hier volgen ze:

  • 1) Waarom moet je mee naar het WJK in Maleisië?
  • 2) Wie betaalt jouw reis- en verblijfskosten?
  • 3) Wat zijn de precieze werkzaamheden die je tijdens deze reis en het verblijf verricht?
  • 4) Kunnen deze werkzaamheden ook door Robbie Kneefel overgenomen worden en zo nee, kun je toelichten waarom dat niet kan?
  • 5) Wie neemt het initiatief tot het inschakelen van jou als meereizende manager? Komt dat voorstel vanuit jouzelf, vraagt Robbie jou dat of is het een idee van iemand anders? Zo ja, wie?
  • 6) Wat vind je van het feit dat jouw positie, rol en handelen ter discussie gesteld wordt?

Als afsluiter:

  • 7) Houd je van rijsttafels en Aziatische zoetigheid?

Ger, bedankt voor je tijd, je aandacht en overweging.

geschreven door

vorig artikel

Alex Vlaar in finale Italian Junior International

4 jaar geleden

volgend artikel

Bikkelweken afgesloten in Hoogvliet

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws