Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Victor Dutch International voor 15e keer in Wateringen

© René Lagerwaard+

Dit jaar vindt voor de 15de keer het internationale badmintontoernooi Victor Dutch International plaats in de Velohal te Wateringen. De hal zal het decor zijn voor topbadminton door meer dan 180 deelnemers uit ruim 30 landen.

Bij de mannenenkel zijn 87 deelnemers, waaronder 9 Nederlanders. Spanjaard Pablo Abian is als eerste geplaatst. In de ranking van het Europese Badminton Circuit staat hij ook op een eerste plaats, dus het is te verwachten dat hij de favorietenrol waarmaakt.

Onder de 45 deelnemers aan het vrouwenenkel bevindt zich Chang Ya Lan uit Taipei. Zij kwam dit jaar echter uit voor de organiserende vereniging en met haar eerste plaatsing zijn dan ook alle ogen op haar gericht. Mooi zou het zijn als zij de finale weet te bereiken samen met als tweede geplaatste Soraya de Visch Eijbergen, omdat zij vorig seizoen nog voor diezelfde club uitkwam.

In het herendubbel is het nog maar de vraag of de Nederlandse driekleur in de finale vertegenwoordigd zal worden. Nederlanders Justin Teeuwen en Mark Caljouw hebben daarvoor de beste papieren, maar zij moeten dan zowel de als derde geplaatste Engelsen Peter Briggs en Harley Towler verslaan en enkele ronden later de als tweede geplaatste Belgen Matijs Dierickx en Freek Golinksi.

Iris Tabeling en Samantha Barning uit Nederland zijn in het vrouwendubbel als eerste geplaatst. In totaal zijn 10 van de 22 koppels afkomstig uit Nederland en Duitsland, zodat het voor de hand lijkt te liggen dat in de finale minstens 1 van deze landen vertegenwoordigd is.

In de gemengd dubbel is de focus net als vorig jaar op Jorrit de Ruiter en Samantha Barning. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel doet het goed dit jaar en bereikte de halve finales van de French Open.

Kwalificatietoernooi

Donderdag 17 april gaat het kwalificatietoernooi voor de mannenenkel, het vrouwenenkel, het mannendubbel en het gemengddubbel van start. Er wordt gespeeld op 5 banen. De eerste shuttle gaat om 9 uur over het net en de toegang is donderdag gratis.

Hoofdtoernooi

Vrijdag 18 april begint om 9 uur het hoofdtoernooi. De toegang is € 7,50 per persoon en een passe-partout kost € 10,-. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdag worden de kwart en halve finales gespeeld en op zondag de finales. Kijk voor actuele tijden op www.toernooi.nl.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws