SportSport

Almere boekt zwaar bevochten zege bij VELO

Almere boekt zwaar bevochten zege bij VELO

Het eerste team heeft tegen VELO een 5-3 overwinning behaald. Vanzelf ging het zeker niet. Er moesten maar liefst vijf driegamers aan te pas komen om de zege voor Almere binnen te halen. Niet in de sterkste opstelling.

clubzoeker

Ken je BC Hoeven al?

Zo speelde Kirsten de Wit deze dag nog de halve finale damesdubbel op het Hongaars Open. Ook Lauren Middleton en Noah Haase ontbraken. Cheryl Seinen speelde nog wel de damesdubbel maar moest daarna geblesseerd afhaken. Bij VELO kon Nick Fransman door een blessure geen derde game spelen tegen Dennis Koppen die dus de partij won.

Herendubbel Adam Hall en Timo Stoffelen konden niet overtuigen tegen Nick Fransman en Sebastian Bugtrup. Ze konden in de eerste game nog enigszins in het spoor blijven maar moesten met 21-17 de winst aan Nick en Sebastian laten. In de tweede game ging het tot de break gelijk op maar moesten daarna rap het onderspit delven met 21-12.

Wat wisselvallig was het optreden van Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell. Ze hadden in de eerste game met 21-7 niks te duchten van Milou Lugters en Kelly van Buiten. Dat betekent niet dat ook de tweede game een walk over wordt. Integendeel. Milou en Kelly maakten dankbaar gebruik van de mindere Almeerse game en dwongen met 21-16 een derde game af. Weer bij de les wonnen Cheryl en Eleanor die game afgetekend met 21-13.

Diede Odijk was duidelijk een maatje te groot voor Mila Diemel. Diede kende vrijwel geen zwak moment in de partij en liet Mila nagenoeg geen moment in haar spel komen. De alleszeggende cijfers behoeven dan ook geen toelichting: 21-9 en 21-10.

Meer punten maken dan je tegenstandster Veda Diemel en toch verliezen. Dat overkwam Ieva Pope. Tegen een vrijwel constante achterstand aankijkend een nipt gameverlies met 21-19. Hoe betrekkelijk eenvoudig ging het in de tweede game. Daarin bepaalde Ieva vrijwel het gehele spel en won overtuigend met 21-12. Maar zo moeizaam was weer de derde game die nog wel een spannend slot kende. Na enkele matchpoints te hebben weggewerkt ging Ieva toch met 23-21 ten onder tegen Veda.

In zijn vierde ontmoeting met Nick Fransman zou Dennis Koppen er alles aan doen deze partij winnend af te sluiten. Dat gebeurde ook maar niet zoals je graag wint. Nick was met 21-12 nog te sterk maar in de loop van de tweede game liep het steeds beter. Toen Nick wat last van zijn voet kreeg kwam Dennis zelfs langszij en won vervolgens de game met 23-21. Voor Nick het teken dat het voor hem zinloos was om met een blessure verder te spelen en gaf op. Dennis wint.

Timo had zijn handen vol aan Dion Rovers die met 21-19 met de eerste game aan de haal ging. Ondanks dat ze weinig voor elkaar onder deden bleef Timo in een goede afloop geloven. Met 21-16 in Almeers voordeel moest de derde game de beslissing brengen. Daarin voerde Timo zeker aan het eind de boventoon en won verdiend met 21-16.

De eerste gemengd dubbelpartij ging tussen Eleanor en Adam tegen Milou en Sebastian. Niet gemakkelijk maar wel verdiend won het Schotse koppel de eerste game met 21-15. Maar in de tweede game kwamen ze tekort. Een vrij ruime achterstand werd nog wel knap ingelopen maar die was te groot om nog aanspraak te maken op gamewinst want die ging met 21-18 naar VELO. In de derde game was het verzet van Milou en Sebastian gebroken. Met 21-13 waren Eleanor en Adam de duidelijke winnaars.

Dat gold niet voor Diede en Alex. Zij moesten hun meerdere erkennen in het sterke gemengd dubbel Myke Halkema en Russell Muns en daar viel niets op af te dingen. De eerste game ging dan ook met 21-15 naar VELO. In de tweede game leek winst nog mogelijk maar Myke en Russell keerden het tij en maakten het af met 21-18.

Moeizaam maar toch een zege. Duinwijck verliest met 5-3 van DKC en zo staan de teams met nog een wedstrijd te spelen binnen 3 punten van elkaar. Gezien het programma maakt DKC (tegen Amor) een goede kans om als eerste te eindigen. Geplaatst voor de kampioenspoule zijn nu Duinwijck, DKC en Almere. VELO, Drop Shot en Amersfoort zijn nog in de race voor de resterende twee plekken.

VELO speelt thuis nog tegen Duinwijck en Almere reist zaterdag af naar Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!