Smashing zonder punten na wedstrijd tegen Drop Shot

Smashing zonder punten na wedstrijd tegen Drop Shot

Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen Drop Shot. Dat team staat vierde in de competitie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Ciar Pringle en Freek Golinski. Het duo van Drop Shot was iets te sterk voor ons duo en deze wedstrijd werd verloren (16-21, 10-21).

In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Jaymie Laurens en Novi Wieland. De eerste set ging helaas naar de tegenstander, maar tijdens de tweede set kwamen onze dames goed in hun spel en wonnen zij deze set. Na een spannende derde set met goed spel trokken de dames van Drop Shot aan het langste eind en wonnen zij deze wedstrijd (12-21, 21-12, 16-21).

Hierna gingen de singles van start. Leonie begon als eerste en zij mocht het opnemen tegen Rosy Oktavia Pancasari. Na hard strijden voor elk punt, moest Leonie haar meerdere erkennen aan Rosy en verloor Leonie deze wedstrijd (10-21, 10-21). Naast haar op de baan, begon Teun aan zijn single tegen Ciar Pringle uit Schotland. Helaas was het goede spel van Teun niet goed genoeg tegen Ciar en won Drop Shot deze single (12-21, 16-21).

Met een 0-4 achterstand, begonnen de laatste twee singles. Maureen begon haar single tegen Jaymie Laurens. Met iets te veel foutjes aan Maureens kant, trok Jaymie de eerste set naar zich toe. Tijdens de tweede set kwam Maureen beter in haar spel en ging het gelijk op, maar op het eind ging Jaymie erover heen en won het vijfde punt voor Drop Shot (10-21, 17-21). Op de andere baan stond Yannic te strijden tegen de ervaren Dicky Palyama. Yannic heeft gestreden voor wat hij waard was, maar de ervaren Dicky bleef te sterk en won deze wedstrijd (12-21, 18-21).

Met een 0-6 tussenstand, gingen de mixen de baan op. Op de ene baan stonden Casper en Leonie te spelen tegen Freek Golinski en Novi Wieland. Casper en Leonie wisten mooie punten te maken, maar het duo Freek en Novi was te sterk om van te kunnen winnen (17-21, 13-21). Op de andere baan stonden Teun en Ella te spelen tegen Dicky Palyama en Rosy Oktavia Pancasari. Een lastige mix voor Teun en Ella tegen twee single spelers en deze wedstrijd werd ook gewonnen door Drop Shot (14-21, 9-21).

Ondanks een eindstand van 0-8, is er goed spel en strijdlust laten zien door de spelers en nemen we dit mee naar volgende week. Volgende week staat de wedstrijd tegen Hoornse op het programma. Dit belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden waar gestreden gaat worden voor de achtste plek. De aanmoediging kunnen wij hard gebruiken, dus hopelijk zien we je dan!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!