SportSport

Smashing zonder punten na wedstrijd tegen Drop Shot

Smashing zonder punten na wedstrijd tegen Drop Shot

Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen Drop Shot. Dat team staat vierde in de competitie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Ciar Pringle en Freek Golinski. Het duo van Drop Shot was iets te sterk voor ons duo en deze wedstrijd werd verloren (16-21, 10-21).

In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Jaymie Laurens en Novi Wieland. De eerste set ging helaas naar de tegenstander, maar tijdens de tweede set kwamen onze dames goed in hun spel en wonnen zij deze set. Na een spannende derde set met goed spel trokken de dames van Drop Shot aan het langste eind en wonnen zij deze wedstrijd (12-21, 21-12, 16-21).

Hierna gingen de singles van start. Leonie begon als eerste en zij mocht het opnemen tegen Rosy Oktavia Pancasari. Na hard strijden voor elk punt, moest Leonie haar meerdere erkennen aan Rosy en verloor Leonie deze wedstrijd (10-21, 10-21). Naast haar op de baan, begon Teun aan zijn single tegen Ciar Pringle uit Schotland. Helaas was het goede spel van Teun niet goed genoeg tegen Ciar en won Drop Shot deze single (12-21, 16-21).

Met een 0-4 achterstand, begonnen de laatste twee singles. Maureen begon haar single tegen Jaymie Laurens. Met iets te veel foutjes aan Maureens kant, trok Jaymie de eerste set naar zich toe. Tijdens de tweede set kwam Maureen beter in haar spel en ging het gelijk op, maar op het eind ging Jaymie erover heen en won het vijfde punt voor Drop Shot (10-21, 17-21). Op de andere baan stond Yannic te strijden tegen de ervaren Dicky Palyama. Yannic heeft gestreden voor wat hij waard was, maar de ervaren Dicky bleef te sterk en won deze wedstrijd (12-21, 18-21).

Met een 0-6 tussenstand, gingen de mixen de baan op. Op de ene baan stonden Casper en Leonie te spelen tegen Freek Golinski en Novi Wieland. Casper en Leonie wisten mooie punten te maken, maar het duo Freek en Novi was te sterk om van te kunnen winnen (17-21, 13-21). Op de andere baan stonden Teun en Ella te spelen tegen Dicky Palyama en Rosy Oktavia Pancasari. Een lastige mix voor Teun en Ella tegen twee single spelers en deze wedstrijd werd ook gewonnen door Drop Shot (14-21, 9-21).

Ondanks een eindstand van 0-8, is er goed spel en strijdlust laten zien door de spelers en nemen we dit mee naar volgende week. Volgende week staat de wedstrijd tegen Hoornse op het programma. Dit belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden waar gestreden gaat worden voor de achtste plek. De aanmoediging kunnen wij hard gebruiken, dus hopelijk zien we je dan!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!