SportSport

DKC verslaat koploper Duinwijck

DKC verslaat koploper Duinwijck

De badmintonners van DKC hebben zaterdag een uitstekende prestatie neergezet in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De nummer drie wist de uitwedstrijd bij koploper en recordkampioen Duinwijck met 3-5 te winnen. Hierdoor is de Haagse formatie dit seizoen nog altijd ongeslagen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC reisde naar Haarlem af in de wetenschap dat het zomaar eens een lastige avond tegemoet kon zien. Duinwijck won al haar wedstrijden en had een aardige voorsprong opgebouwd op de naaste belagers. Daarnaast kon DKC-trainer Dennis Lens niet beschikken over een volledige selectie; kopman Mark Caljouw, kopvrouw Alyssa Tirtosentono en Andy Buijk ontbraken vanwege toernooien die zij (met succes) speelden in het buitenland.

Ondanks het ontbreken van die sterkhouders begon DKC uitstekend aan de wedstrijd. Michiel Kruijt en Joran Kweekel wisten in een spannend duel het koppel Ties van der Lecq / Aram Mahmoud in drie games aan de kant te schuiven. Nadat het vrouwendubbel (Marlies Baan en Manon Sibbald) een nederlaag moest incasseren, kwam DKC rap op 1-3. Kweekel versloeg wederom Mahmoud. In een ware thriller bleek Sibbald in haar single nipt beter dan Cloë Mayer. Het werd 22-20 in de derde game.

Via Finn Achthoven bracht Duinwijck de spanning weer terug. Hij versloeg Gijs Duijs in twee games. Aan DKC-speelster Flora Wang de lastige taak haar team op 2-4 te zetten. Het 15-jarige toptalent moest het namelijk opnemen tegen de nummer één van Nederland Gayle Mahulette. Tot haar geluk zag Wang haar tegenstander al snel opgeven.

De mixed dubbels zouden het verschil maken tussen een gelijkspel of zege voor DKC. Het werd dat laatste. Duijs en Baan waren duidelijk een maatje te klein voor Van der Lecq en Debora Jille. Daarom moesten Kruijt en Wang de 3-5 op het scorebord zetten. Het werd een meeslepend gevecht tegen Achthoven Corine Breukers met momentum dat over en weer ging. Uiteindelijk bleken de DKC'ers net wat doortastender. Ze wonnen met 22-20 in de derde game na zelfs met één game achter te hebben gestaan.

Door de overwinning is DKC wat dichterbij de bovenste twee plekken gekropen. De Hagenaars hebben nu 47 punten uit acht wedstrijden. Duinwijck is nog steeds koploper (50 punten). Nummer twee Almere staat op 48 punten.

Komend weekend staat de laatste speelronde van het eerste gedeelte van de Nederlandse Badminton Eredivisie op het programma. Daarna spelen de bovenste vijf en onderste vijf ploegen een hele competitie tegen elkaar. DKC is al geplaatst voor de kampioenspoule. Het duel met hekkensluiter AMOR is louter voor de statistieken. Desondanks zou het voor het vertrouwen lekker zijn als DKC een grote overwinning kan behalen. Het duel met de Groningers begint zaterdag 12 november om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld in Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!