SportSport

Hoe kun je je badmintonspel verbeteren?

Hoe kun je je badmintonspel verbeteren?

Badminton is een fantastische sport. Het wordt gespeeld door een aanzienlijk aantal mensen over de hele wereld. Het is mogelijk dat jij een van hen bent en dat je nu werkt aan het verbeteren van je prestaties.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wil je een professional worden? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Er is een goede reden waarom mensen zichzelf professionele badmintonspelers noemen. Om het niveau te bereiken waarop ze zich bevinden, ontwikkelen en houden ze effectieve routines, gewoonten, vaardigheden en mentaliteiten in stand. Het is mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid kennis op te doen door de acties van de beste badmintonspelers te bekijken en na te bootsen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je spel te verbeteren. Je kunt beginnen met het verbeteren van je voetenwerk. Hoe hoog de gietvloer prijs van de sportruimte ook is, je voetenwerk wordt er niet beter op als je niet oefent. Je moet ook andere basisprincipes verbeteren en regelmatig opwarmen en afkoelen elke keer dat je oefent.

Goed voetenwerk hebben is een must

Als je naar een badmintonwedstrijd op het hoogste niveau kijkt, zul je merken dat de profs geen moeite lijken te hebben met hun voetenwerken op de baan met gietvloeren. Ze lijken over het veld te glijden zonder een stap te missen. Hoewel ze het moeiteloos laten lijken, is het dat zeker niet. Ze hebben veel tijd genomen om dit niveau te bereiken. Je kunt niets anders goed doen totdat je goed voetenwerk hebt. Andere technieken helpen niet als je niet op tijd en in een gunstige positie bij de shuttle kunt komen. Als je eenmaal het juiste voetenwerk te pakken hebt, is de rest veel eenvoudiger.

De basis verbeteren

Dit is veelvoorkomend advies, maar iedereen die iets probeert te bereiken, zoals het maken van een goede resin art of het spelen van badminton, zou in eerste instantie de basis onder de knie moeten krijgen. De pro's erkennen dat er altijd mogelijkheden zijn voor ontwikkeling. Dit is de reden waarom ze herhaaldelijk hun grondbeginselen oefenen. Ze scherpen en polijsten voortdurend hun fundamentele competenties. Jij moet hetzelfde doen. De fundamentele vaardigheden waaraan je voortdurend moet werken, zijn bewegingspatronen, basisslagen zoals dropshot, clear, net, lift en smash. Daarnaast is het leren van de verschillende grepen ook belangrijk. Je moet weten hoe je moet serveren. Zonder deze basisdingen te oefenen kun je niet verwachten dat je heel ver zult vorderen in badminton. Een cross-court jump smash is moeilijk te spelen als je niet eens achter de shuttle kunt komen.

Regelmatig opwarmen- en afkoelen

Je wordt fysiek en mentaal voorbereid door een consistente warming-up uit te voeren. Door consequent op te warmen, zijn je hersenen ook klaar voor het spel. Het is vergelijkbaar met hoe mensen ochtendroutines hebben, een warming-up geeft aan je hersenen een signaal dat het tijd is om je te concentreren. Ze concentreren zich, oefenen hun voetenwerk en voeren dynamische rekoefeningen uit. Ze zijn volledig alert en voorbereid als ze de baan op stappen. Op dezelfde manier geven ze prioriteit aan rust en herstel na de wedstrijd. Je hebt van alles nodig om de vruchten te plukken. De meeste professionals krijgen fysiotherapie. Je kunt pijnlijke spieren de volgende dag vermijden door een volledige reeks gemakkelijke rekoefeningen uit te voeren en je lichaam geleidelijk te vertragen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!