SportSport

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest gespeelde spellen tezamen met onder andere jeu de boules.

Maak kennis met Andy Buijk!

Maar hoe zorg je er nu voor dat je rustig en vooral ook ontspannen een potje kunt spelen? Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je bijvoorbeeld de shuttle iedere keer uit de boom moet halen, omdat je teamgenoot niet weet hoe hij of zij moet slaan. Om ervoor te zorgen dat jullie rustig een potje kunnen spelen, hebben wij een aantal praktische tips voor je.

Waar komt badminton eigenlijk vandaan?

Badminton is een sport die al heel wat jaren oud is. Het werd zelfs al gespeeld in het tijdperk voor Christus. Je kunt je dus wel voorstellen hoe het zich door de tijd heen verder heeft ontwikkeld. Echter is de essentie van het spel, om een shuttle over een net te spelen en ervoor te zorgen dat de andere partij deze niet weet terug te slaan, hetzelfde gebleven. Waar natuurlijk de rackets en ook de shuttles zijn veranderd, zien we toch dat de basis gelijk is gebleven. Badminton vindt haar oorsprong eigenlijk in Groot-Brittannië, waar het geen badminton heette vroeger, maar werd gespeelt als het spel Poona. De naam badminton is eigenlijk pas enkele honderden jaren oud, waar het spel Poona al duizenden jaren oud is.

Badminton is goed voor je gezondheid

Voor wie wel eens een stevig potje heeft gespeeld, weet natuurlijk als geen ander hoe intensief of deze sport kan zijn. Wist je namelijk dat je qua verbranding, met een potje badminton ongeveer hetzelfde verbrandt als met hardlopen? Het leuke aan badminton is, dat je het vaak helemaal niet door hebt, omdat het spelelement zorgt voor de nodige afleiding. Vooral wanneer je normaal niet zo heel erg veel beweegt, zal je al snel merken dat je na een paar minuten snakt naar adem. Helemaal wanneer je in het buitenland op de camping staat en de temperaturen flink oplopen.

Perfect voor op de camping

Een potje badminton mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie op de camping. Het is daarom dus ook verstandig om van te voren alvast een set goede rackets aan te schaffen en voldoende shuttles mee te nemen. Net als het online je internet vergelijken, kun je natuurlijk ook eenvoudig een paar badmintonrackets online bestellen. Zo hoef je er niet voor naar de winkel en worden ze vaak al de volgende dag bezorgd. Naast een paar rackets en shuttles, is ook een net geen overbodige luxe. Je moet natuurlijk wel kunnen zien of iemand de shuttle hoog genoeg slaat en ook wat het midden is van jullie veld. Gelukkig is een net eenvoudig te bevestigen en kun je deze vaak op een camping prima tussen twee bomen vast maken. Het is en blijft immers een stukje ontspanning, dus of het net nu wel of niet op de officiële hoogte hangt, is voor een potje op de camping natuurlijk minder relevant.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!