clubzoeker

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest gespeelde spellen tezamen met onder andere jeu de boules.

SportSport

Ken je BAN Badminton al?

Maar hoe zorg je er nu voor dat je rustig en vooral ook ontspannen een potje kunt spelen? Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je bijvoorbeeld de shuttle iedere keer uit de boom moet halen, omdat je teamgenoot niet weet hoe hij of zij moet slaan. Om ervoor te zorgen dat jullie rustig een potje kunnen spelen, hebben wij een aantal praktische tips voor je.

Waar komt badminton eigenlijk vandaan?

Badminton is een sport die al heel wat jaren oud is. Het werd zelfs al gespeeld in het tijdperk voor Christus. Je kunt je dus wel voorstellen hoe het zich door de tijd heen verder heeft ontwikkeld. Echter is de essentie van het spel, om een shuttle over een net te spelen en ervoor te zorgen dat de andere partij deze niet weet terug te slaan, hetzelfde gebleven. Waar natuurlijk de rackets en ook de shuttles zijn veranderd, zien we toch dat de basis gelijk is gebleven. Badminton vindt haar oorsprong eigenlijk in Groot-Brittannië, waar het geen badminton heette vroeger, maar werd gespeelt als het spel Poona. De naam badminton is eigenlijk pas enkele honderden jaren oud, waar het spel Poona al duizenden jaren oud is.

Badminton is goed voor je gezondheid

Voor wie wel eens een stevig potje heeft gespeeld, weet natuurlijk als geen ander hoe intensief of deze sport kan zijn. Wist je namelijk dat je qua verbranding, met een potje badminton ongeveer hetzelfde verbrandt als met hardlopen? Het leuke aan badminton is, dat je het vaak helemaal niet door hebt, omdat het spelelement zorgt voor de nodige afleiding. Vooral wanneer je normaal niet zo heel erg veel beweegt, zal je al snel merken dat je na een paar minuten snakt naar adem. Helemaal wanneer je in het buitenland op de camping staat en de temperaturen flink oplopen.

Perfect voor op de camping

Een potje badminton mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie op de camping. Het is daarom dus ook verstandig om van te voren alvast een set goede rackets aan te schaffen en voldoende shuttles mee te nemen. Net als het online je internet vergelijken, kun je natuurlijk ook eenvoudig een paar badmintonrackets online bestellen. Zo hoef je er niet voor naar de winkel en worden ze vaak al de volgende dag bezorgd. Naast een paar rackets en shuttles, is ook een net geen overbodige luxe. Je moet natuurlijk wel kunnen zien of iemand de shuttle hoog genoeg slaat en ook wat het midden is van jullie veld. Gelukkig is een net eenvoudig te bevestigen en kun je deze vaak op een camping prima tussen twee bomen vast maken. Het is en blijft immers een stukje ontspanning, dus of het net nu wel of niet op de officiële hoogte hangt, is voor een potje op de camping natuurlijk minder relevant.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!