SportSport

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de snelste racketsport ter wereld die leuk, gezellig en gezond is voor alle leeftijden!

clubzoeker

Maak kennis met Nina Bage!

Iedereen kan badminton leren spelen. Badminton is leuk, gezellig, een sportieve uitdaging en biedt gezondheidsvoordelen. Ga jij ook badmintonnen?

Kennismaken met badminton

Het maakt niet uit of je man, vrouw of anders bent, welvarend of zeer prijsbewust, donkerharig of blond, veel of weinig levenservaring, topfit of misschien toe aan wat extra lichaamsbeweging. Badminton is er voor ons allemaal, met of zonder beperking. Badminton is een sport die je kan beoefenen als kleuter, maar ook nog op hoge leeftijd.

Het hele jaar door en in het hele land

Er zijn in Nederland honderden badmintonclubs: allemaal bieden ze lidmaatschappen aan, maar vaak kun je ook gebruik maken van strippenkaarten of betalen per speelmoment. Talloze badmintonverenigingen bieden ook overdag badminton aan. Tijdens de zomermaanden kun je lekker gaan zomerbadmintonnen op verschillende plekken in het land.

Een sportieve uitdaging

Badminton daagt jou als sporter uit. Wanneer je badminton speelt, dan word je er vanzelf steeds een beetje beter in en dat motiveert natuurlijk enorm! Badminton is ontspannen door in te spannen.

Je werkt aan je gezondheid

Je weet het waarschijnlijk al: badminton is waarschijnlijk de gezondste racketsport die er is! In vergelijking met veel andere sporters zijn badmintonners minder vaak te zwaar, hebben badmintonners een beter uithoudingsvermogen en genieten badmintonners van een betere algehele conditie. Geweldige redenen om snel dat badmintonracket tevoorschijn te halen.

Sociale activiteit

Een vaste speelavond in de week, samen met je badmintonteam naar een uitwedstrijd rijden of in de foyer van je sporthal een drankje doen en napraten: dat is écht badminton.

In de badmintonsport zijn alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd en op die manier verbindt en verenigt deze racketsport mensen op ongeëvenaarde wijze. En zoals het sportief hoort: op de badmintonbaan kan het er fel aan toe gaan, maar tijdens de 'derde helft' proost je met je tegenstander op een geslaagde partij. Dat hoort óók bij badminton.

Kom je ook badmintonnen?

Door bij een badmintonclub bij jou in de buurt te informeren naar de mogelijkheden, kun je snel ontdekken hoe geweldig leuk badminton is. Check de badmintonline.nl clubzoeker en vind snel een badmintonclub dichtbij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!