SportSport

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de snelste racketsport ter wereld die leuk, gezellig en gezond is voor alle leeftijden!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Iedereen kan badminton leren spelen. Badminton is leuk, gezellig, een sportieve uitdaging en biedt gezondheidsvoordelen. Ga jij ook badmintonnen?

Kennismaken met badminton

Het maakt niet uit of je man, vrouw of anders bent, welvarend of zeer prijsbewust, donkerharig of blond, veel of weinig levenservaring, topfit of misschien toe aan wat extra lichaamsbeweging. Badminton is er voor ons allemaal, met of zonder beperking. Badminton is een sport die je kan beoefenen als kleuter, maar ook nog op hoge leeftijd.

Het hele jaar door en in het hele land

Er zijn in Nederland honderden badmintonclubs: allemaal bieden ze lidmaatschappen aan, maar vaak kun je ook gebruik maken van strippenkaarten of betalen per speelmoment. Talloze badmintonverenigingen bieden ook overdag badminton aan. Tijdens de zomermaanden kun je lekker gaan zomerbadmintonnen op verschillende plekken in het land.

Een sportieve uitdaging

Badminton daagt jou als sporter uit. Wanneer je badminton speelt, dan word je er vanzelf steeds een beetje beter in en dat motiveert natuurlijk enorm! Badminton is ontspannen door in te spannen.

Je werkt aan je gezondheid

Je weet het waarschijnlijk al: badminton is waarschijnlijk de gezondste racketsport die er is! In vergelijking met veel andere sporters zijn badmintonners minder vaak te zwaar, hebben badmintonners een beter uithoudingsvermogen en genieten badmintonners van een betere algehele conditie. Geweldige redenen om snel dat badmintonracket tevoorschijn te halen.

Sociale activiteit

Een vaste speelavond in de week, samen met je badmintonteam naar een uitwedstrijd rijden of in de foyer van je sporthal een drankje doen en napraten: dat is écht badminton.

In de badmintonsport zijn alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd en op die manier verbindt en verenigt deze racketsport mensen op ongeëvenaarde wijze. En zoals het sportief hoort: op de badmintonbaan kan het er fel aan toe gaan, maar tijdens de 'derde helft' proost je met je tegenstander op een geslaagde partij. Dat hoort óók bij badminton.

Kom je ook badmintonnen?

Door bij een badmintonclub bij jou in de buurt te informeren naar de mogelijkheden, kun je snel ontdekken hoe geweldig leuk badminton is. Check de badmintonline.nl clubzoeker en vind snel een badmintonclub dichtbij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!