SportSport

Hoe kies ik een badmintonracket?

Hoe kies ik een badmintonracket?

Badmintonrackets hebben verschillende doelgroepen en eigenschappen. Van beginner tot gevorderde speler, een stijve of flexibele steel en een balans van head light tot head heavy. Je speelniveau, speelstijl en persoonlijke voorkeur bepalen welk badmintonracket bij jou past.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoe ziet een badmintonracket eruit?

Net als in alle racketsporten, heeft een badmintonracket een handvat en een racketblad. Tussen het ronde handvat en het besnaarde racketblad zit een lange dunne steel. Een badmintonracket is maximaal 68 centimeter lang.

Wat is het verschil tussen badmintonrackets voor beginners, ervaren en gevorderde badmintonners?

Rackets voor beginners zijn vaak goedkoper en van lagere kwaliteit: er wordt steviger, maar zwaarder materiaal gebruikt. Badmintonrackets voor gevorderde badmintonspelers kosten meestal meer, omdat ze van hogere kwaliteit zijn en soms bijzondere eigenschappen hebben.

  • beginner: een stevig racket
  • ervaren speler: een racket dat power geeft
  • gevorderde speler: een racket voor betere badmintontechniek

Flexibiliteit: stijf of flexibel?

De flex van een badmintonracket gaat over de buigzaamheid en veerkracht van de steel: deze varieert van extra stijf, stijf, medium en flexibel tot extra flexibel.

Lees meer over de flexibiliteit van een badmintonracket.

Balans: head light of head heavy?

Net als bij de flexibiliteit van een badmintonracket is ook de balans iets wat hoort bij je persoonlijke voorkeur als badmintonspeler. Rackets variëeren van extra head light, head light, even balanced en head heavy tot extra head heavy.

Lees meer over de balans van een badmintonracket.

Bespanning: hoeveel kilo's?

Wanneer je een badmintonracket koopt, is het meestal al in de fabriek bespannen met een fabrieksbespanning. Het soort snaren en het gewicht waarmee deze in het racketblad zijn gezet, bepalen voor een belangrijk deel het spelcomfort.

Lees meer over de bespanning van een badmintonracket.

VIDEO: How To Choose The BEST BADMINTON RACKET For You

clubzoeker

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!