clubzoeker

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping. Ondanks het feit dat het daar vaak mee wordt geassocieerd, zien we ook dat er op serieus niveau wordt gespeeld.

clubzoeker

Maak kennis met Senna van den Beukel!

Niet voor niets is badminton daarom dus ook gewoon een olympische sport. Omdat het ontzettend toegankelijk is en op praktisch iedere locatie buiten kan worden gespeelt, is het extra leuk om er ook voor te zorgen dat je over de juiste materialen beschikt. Dat wil zeggen een goede racket, de juiste shuttle en natuurlijk ook een passende outfit. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van de verschillende items, hebben we in dit artikel een aantal praktische tips voor je.

Zo kies je het juiste racket

Het uitzoeken van een goed badmintonracket kan soms een flinke uitdaging zijn. Waar je natuurlijk online eenvoudig een abonnement voor sim only kunt vergelijken, is dit bij een badmintonracket een heel ander verhaal. Je doet er daarom dus ook goed aan om naar een sportzaak toe te gaan en daar met behulp van een winkelmedewerker samen te kijken welk racket het beste bij je past. Ook wanneer je alleen recreatief speelt, is de grip van je racket, maar ook het gewicht van belang om goed te kunnen spelen. Uiteraard hoef je geen professionele uitrusting te kopen, maar een degelijk racket is wel aan te raden.

De juiste shuttles

Bij een badmintonshuttle heb je een tweetal verschillende varianten. Zo kennen we de nylon badmintonshuttles voor de beginnende / recreatieve badmintonner tot aan lagere competitie en veren badmintonshuttles voor de hogere competitie en toernooispelers. Nylon shuttles zijn er in verschillende snelheden en ook verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een groene band voor een langzame snelheid en voor een blauwe band voor een normale snelheid. Naast de keuze voor de band, kun je ook kiezen voor een bepaalde kleur. Zo kun je kiezen voor de kleur wit of voor de kleur geel. Wit wordt het meest gebruikt en er wordt gekozen voor geel als het licht in de sporthal bijvoorbeeld erg fel is.

Veren van de shuttle

Badmintonshuttles gemaakt van veren zijn er in verschillende gradaties. Zo kun je kiezen voor een koker shuttles van een paar euro, ze maar bestaan ook van meer dan twintig of dertig euro, die met name worden gebruikt voor wedstrijden en toernooien. Wanneer je dus net begint, is het niet aan te raden om direct met dure shuttles te beginnen, maar eerst maar eens te beginnen met een wat goedkopere variant. Het is natuurlijk zonde om die dure shuttles al na een paar keer te hebben gespeeld te moeten vervangen omdat ze door het ontbreken van de juiste techniek beschadigd zijn.

Shop jouw shuttles bij een winkel

Wanneer je net begint ben je vaak nog zoekende naar wat je daadwerkelijk nodig hebt. Het advies is dan ook om naar een sportzaak te gaan en je daar te laten adviseren. Je kunt ook gewoon online shuttles bestellen, maar wanneer je weinig kennis van zaken hebt, is dit niet altijd heel erg verstandig om te doen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!