Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping. Ondanks het feit dat het daar vaak mee wordt geassocieerd, zien we ook dat er op serieus niveau wordt gespeeld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Niet voor niets is badminton daarom dus ook gewoon een olympische sport. Omdat het ontzettend toegankelijk is en op praktisch iedere locatie buiten kan worden gespeelt, is het extra leuk om er ook voor te zorgen dat je over de juiste materialen beschikt. Dat wil zeggen een goede racket, de juiste shuttle en natuurlijk ook een passende outfit. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van de verschillende items, hebben we in dit artikel een aantal praktische tips voor je.

Zo kies je het juiste racket

Het uitzoeken van een goed badmintonracket kan soms een flinke uitdaging zijn. Waar je natuurlijk online eenvoudig een abonnement voor sim only kunt vergelijken, is dit bij een badmintonracket een heel ander verhaal. Je doet er daarom dus ook goed aan om naar een sportzaak toe te gaan en daar met behulp van een winkelmedewerker samen te kijken welk racket het beste bij je past. Ook wanneer je alleen recreatief speelt, is de grip van je racket, maar ook het gewicht van belang om goed te kunnen spelen. Uiteraard hoef je geen professionele uitrusting te kopen, maar een degelijk racket is wel aan te raden.

De juiste shuttles

Bij een badmintonshuttle heb je een tweetal verschillende varianten. Zo kennen we de nylon badmintonshuttles voor de beginnende / recreatieve badmintonner tot aan lagere competitie en veren badmintonshuttles voor de hogere competitie en toernooispelers. Nylon shuttles zijn er in verschillende snelheden en ook verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een groene band voor een langzame snelheid en voor een blauwe band voor een normale snelheid. Naast de keuze voor de band, kun je ook kiezen voor een bepaalde kleur. Zo kun je kiezen voor de kleur wit of voor de kleur geel. Wit wordt het meest gebruikt en er wordt gekozen voor geel als het licht in de sporthal bijvoorbeeld erg fel is.

Veren van de shuttle

Badmintonshuttles gemaakt van veren zijn er in verschillende gradaties. Zo kun je kiezen voor een koker shuttles van een paar euro, ze maar bestaan ook van meer dan twintig of dertig euro, die met name worden gebruikt voor wedstrijden en toernooien. Wanneer je dus net begint, is het niet aan te raden om direct met dure shuttles te beginnen, maar eerst maar eens te beginnen met een wat goedkopere variant. Het is natuurlijk zonde om die dure shuttles al na een paar keer te hebben gespeeld te moeten vervangen omdat ze door het ontbreken van de juiste techniek beschadigd zijn.

Shop jouw shuttles bij een winkel

Wanneer je net begint ben je vaak nog zoekende naar wat je daadwerkelijk nodig hebt. Het advies is dan ook om naar een sportzaak te gaan en je daar te laten adviseren. Je kunt ook gewoon online shuttles bestellen, maar wanneer je weinig kennis van zaken hebt, is dit niet altijd heel erg verstandig om te doen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!