clubzoeker

Hoe flexibel moet mijn badmintonracket zijn?

Hoe flexibel moet mijn badmintonracket zijn?

De flex van een badmintonracket gaat over de buigzaamheid en veerkracht van de steel: deze varieert van extra stijf, stijf, medium en flexibel tot extra flexibel. Beginners spelen vaak met een flexibel racket.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wanneer kies je voor een stijf badmintonracket?

Een groot voordeel van een stijf racket is dat je meer controle over de shuttle hebt: je kunt de badmintonshuttle preciezer plaatsen. Het nadeel is dat je als speler over een betere slag moet beschikken om de shuttle hard te kunnen slaan, omdat er minder momentum vanuit de steel van het racket komt.

Een gevorderde speler kan met een stijf badmintonracket harder en preciezer slaan. Dat merk je vooral bij smashes, vlakke clears en drives.

Voor wie is een badmintonracket met flexibele steel?

Bij een flexibel racket zijn de speelkenmerken omgekeerd: je slaat de shuttle harder raak, omdat de flexibiliteit van de steel voor meer momentum zorgt. Daarentegen heb je met een flexibel racket minder controle, waardoor de slagen minder precies zijn.

Het is vooral voor beginners prettig dat ze minder hard hoeven te slaan en zo hun arm en schouder minder belasten.

SportSport

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!