clubzoeker

Hoe flexibel moet mijn badmintonracket zijn?

Hoe flexibel moet mijn badmintonracket zijn?

De flex van een badmintonracket gaat over de buigzaamheid en veerkracht van de steel: deze varieert van extra stijf, stijf, medium en flexibel tot extra flexibel. Beginners spelen vaak met een flexibel racket.

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Wanneer kies je voor een stijf badmintonracket?

Een groot voordeel van een stijf racket is dat je meer controle over de shuttle hebt: je kunt de badmintonshuttle preciezer plaatsen. Het nadeel is dat je als speler over een betere slag moet beschikken om de shuttle hard te kunnen slaan, omdat er minder momentum vanuit de steel van het racket komt.

Een gevorderde speler kan met een stijf badmintonracket harder en preciezer slaan. Dat merk je vooral bij smashes, vlakke clears en drives.

Voor wie is een badmintonracket met flexibele steel?

Bij een flexibel racket zijn de speelkenmerken omgekeerd: je slaat de shuttle harder raak, omdat de flexibiliteit van de steel voor meer momentum zorgt. Daarentegen heb je met een flexibel racket minder controle, waardoor de slagen minder precies zijn.

Het is vooral voor beginners prettig dat ze minder hard hoeven te slaan en zo hun arm en schouder minder belasten.

clubzoeker

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!