SportSport

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd geëindigd met een thuiswedstrijd tegen Hoornse die resulteerde in 4-4.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een paar weken rust is de uitwedstrijd tegen Hoorn de eerste wedstrijd die weer op het programma staat. Een belangrijke wedstrijd omdat de strijd voor directe handhaving in de Nederlandse Badminton Eredivisie waarschijnlijk tussen Smashing en Hoorn zal gaan.

Zaterdagavond in Hoorn zagen we tussen de bekende gezichten bij binnenkomst ook twee voor ons nieuwe gezichten bij de tegenstander: Rico Klaassen Bos en Sophie Mayer. Beide spelers komen normaal voor het tweede team uit, maar door een aantal blessures mochten zij het deze avond tegen ons opnemen. Niet alleen bij hen nieuwe gezichten, maar ook bij het team van Smashing. Naast de vaste selectie hebben wij deze avond beroep gedaan op de heren uit team 3, Andreas Albrecht en Timo Poos. Voor Andreas de tweede keer in de Nederlandse Badminton Eredivisie en bij Timo zijn we de tel al kwijt geraakt.

Timo mocht meteen in de herendubbel naast Yannic aantreden tegen Joey Muns en Rico. In de eerste set namen onze heren eigenlijk al meteen een ruime voorsprong die ze niet meer uit handen hebben gegeven. De tweede set voelden de heren de wedstrijd uit handen glippen. Ze waren tijdens de rally de betere, maar vonden het steeds lastiger om het punt te maken. Doordat er ook nog wat slordigheidsfoutjes inslopen, ging de wedstrijd uiteindelijk met 21-15 / 13-21 / 15-21 naar Hoornse. De dames, Ella en Lieke, namen het op de baan ernaast op tegen Sophie en Simone Hermsen. Deze wedstrijd ging met zakelijke cijfers zonder al teveel moeite met 21-6 / 21-7 naar Smashing. Tussenstand 1-1.

De singels gingen de baan op: na een duidelijke overwinning voor Teun in de eerste set (21-12) tegen Joey, kreeg Joey steeds meer grip op het spel van Teun in de tweede set. Na een spannende tweede set waarin veel korte rally's op hoog tempo zijn gespeeld wist Teun de wedstrijd met 23-21 naar zich toe te trekken. Leonie speelde tegen Jessica Ottenhof. Jessica die normaal gesproken dubbelt en mixt, had duidelijk moeite met het terugvinden van haar singelritme. Waar Leonie steady speelde en weinig fouten maakte, maakte Jessica de fouten en sloeg ze veel shuttles in de dubbellijnen en achter uit. Leonie wist haar spel vast te houden in de tweede set. Door de ruime voorsprong die ze had opgebouwd, was Jessica net te laat met haar comeback toen ze weer wat beter in haar spel kwam. Leonie wist hiermee haar tweede singel in de Nederlandse Badminton Eredivisie te winnen (21-7 / 21-14). Tussenstand 3-1.

Andreas begon zijn wedstrijd tegen Dave Veerman met enige wedstrijdspanning. Beide spelers zijn snel op de baan en houden van lange rally's. Alleen was Dave net wat scherper, net wat sneller, net wat beter. Andreas heeft zeker een paar mooie punten laten zien, maar Dave was de betere deze avond 9-21 / 9-21. Lieke won afgetekend van Simone met 21-8 / 21-9. Tussenstand 4-2.

"Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet." Deze Cruijffiaanse uitspraak is zeker van toepassing op de wedstrijd van Maureen en Timo. Eigenlijk vooral op de tweede set. Met de felheid die zij in de laatste set lieten zien, is 100% een mooi percentage. 100% winst voor Maureen deze avond én 100% in de mix voor Timo tot nu toe in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

De andere mix beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden. Ella en Teun hebben tot de 11-9 in de tweede set niet in de problemen gezeten. Hierna kwamen Dave en Jessica steeds beter in de wedstrijd en werd het moeilijker om in de aanval punten te scoren. De wedstrijd ging uiteindelijk naar Hoorn met 21-16 / 18-21 / 14-21. Eindstand 5-3.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!