clubzoeker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd geëindigd met een thuiswedstrijd tegen Hoornse die resulteerde in 4-4.

clubzoeker

Ken je BC Flits al?

Na een paar weken rust is de uitwedstrijd tegen Hoorn de eerste wedstrijd die weer op het programma staat. Een belangrijke wedstrijd omdat de strijd voor directe handhaving in de Nederlandse Badminton Eredivisie waarschijnlijk tussen Smashing en Hoorn zal gaan.

Zaterdagavond in Hoorn zagen we tussen de bekende gezichten bij binnenkomst ook twee voor ons nieuwe gezichten bij de tegenstander: Rico Klaassen Bos en Sophie Mayer. Beide spelers komen normaal voor het tweede team uit, maar door een aantal blessures mochten zij het deze avond tegen ons opnemen. Niet alleen bij hen nieuwe gezichten, maar ook bij het team van Smashing. Naast de vaste selectie hebben wij deze avond beroep gedaan op de heren uit team 3, Andreas Albrecht en Timo Poos. Voor Andreas de tweede keer in de Nederlandse Badminton Eredivisie en bij Timo zijn we de tel al kwijt geraakt.

Timo mocht meteen in de herendubbel naast Yannic aantreden tegen Joey Muns en Rico. In de eerste set namen onze heren eigenlijk al meteen een ruime voorsprong die ze niet meer uit handen hebben gegeven. De tweede set voelden de heren de wedstrijd uit handen glippen. Ze waren tijdens de rally de betere, maar vonden het steeds lastiger om het punt te maken. Doordat er ook nog wat slordigheidsfoutjes inslopen, ging de wedstrijd uiteindelijk met 21-15 / 13-21 / 15-21 naar Hoornse. De dames, Ella en Lieke, namen het op de baan ernaast op tegen Sophie en Simone Hermsen. Deze wedstrijd ging met zakelijke cijfers zonder al teveel moeite met 21-6 / 21-7 naar Smashing. Tussenstand 1-1.

De singels gingen de baan op: na een duidelijke overwinning voor Teun in de eerste set (21-12) tegen Joey, kreeg Joey steeds meer grip op het spel van Teun in de tweede set. Na een spannende tweede set waarin veel korte rally's op hoog tempo zijn gespeeld wist Teun de wedstrijd met 23-21 naar zich toe te trekken. Leonie speelde tegen Jessica Ottenhof. Jessica die normaal gesproken dubbelt en mixt, had duidelijk moeite met het terugvinden van haar singelritme. Waar Leonie steady speelde en weinig fouten maakte, maakte Jessica de fouten en sloeg ze veel shuttles in de dubbellijnen en achter uit. Leonie wist haar spel vast te houden in de tweede set. Door de ruime voorsprong die ze had opgebouwd, was Jessica net te laat met haar comeback toen ze weer wat beter in haar spel kwam. Leonie wist hiermee haar tweede singel in de Nederlandse Badminton Eredivisie te winnen (21-7 / 21-14). Tussenstand 3-1.

Andreas begon zijn wedstrijd tegen Dave Veerman met enige wedstrijdspanning. Beide spelers zijn snel op de baan en houden van lange rally's. Alleen was Dave net wat scherper, net wat sneller, net wat beter. Andreas heeft zeker een paar mooie punten laten zien, maar Dave was de betere deze avond 9-21 / 9-21. Lieke won afgetekend van Simone met 21-8 / 21-9. Tussenstand 4-2.

"Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet." Deze Cruijffiaanse uitspraak is zeker van toepassing op de wedstrijd van Maureen en Timo. Eigenlijk vooral op de tweede set. Met de felheid die zij in de laatste set lieten zien, is 100% een mooi percentage. 100% winst voor Maureen deze avond én 100% in de mix voor Timo tot nu toe in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

De andere mix beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden. Ella en Teun hebben tot de 11-9 in de tweede set niet in de problemen gezeten. Hierna kwamen Dave en Jessica steeds beter in de wedstrijd en werd het moeilijker om in de aanval punten te scoren. De wedstrijd ging uiteindelijk naar Hoorn met 21-16 / 18-21 / 14-21. Eindstand 5-3.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!