SportSport

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van BadmintonInside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach Dicky Palyama net niet het achterste van zijn tong zien. Ook gaat het over bijzondere badmintonners, jeugdprogramma Bamito en de schoenveters van de oudste generatie op Papendal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoofdgast in de derde aflevering van de badmintonpodcast is Mark Caljouw. Hij gaat in op zijn spel, waarin hij vertrouwen heeft ('iemand helemaal kapotspelen') en waar hij in tegenstelling tot de echte wereldtop gevoelig voor blijkt.

Gevoelig voor snelle hallen en 'gekkies' zoals Misha Zilberman uit Israël. Deze badmintonveteraan geldt internationaal als een vrij idiosyncratische speler. Niet omdat hij op internationale toernooien mixt met zijn zestigjarige moeder, maar vanwege zijn bijzondere gedrag op de baan. Naar verluidt een beetje de Dyon van Wijlick van het internationale badmintoncircuit.

Over het hoe en waarom van het ontstaan van dit soort spelers (Misha Zilberman [Israël], Kevin Cordon [Guatemala], Pablo Abian [Spanje], e.d.) wordt gefilosofeerd in deze podcastaflevering. Ga zeker luisteren om erachter te komen wat Mark hierover denkt.

Generatiekloof

Mark Caljouw en podcasters Michiel Kruijt, Russell Muns en Michael Loos gaan in op de kloof tussen Mark Caljouw, Joran Kweekel en de aankomende singelaars. Ook na Gayle Mahulette en de misschien wel badmintongepensioneerde Soraya de Visch Eijbergen is er heel lang niets in het vrouwenenkelspel.

Is dit een 'vroeger was alles beter'-verhaal? Is de conclusie vooral dat de maatschappij - en dus de mensen - veranderen en met een andere mindset opdraven in de sporthal voor training? Waarom strikt niemand Marks veters als hij daar - als Nederlands beste singelaar - om vraagt?

Bamito bij DKC als succesverhaal

Een ander onderwerp dat de revue passeert is Bamito, het jeugdprogramma van Badminton Nederland voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Russell Muns doet de suggestie om niet te proberen om Bamito als concept te slijten, maar vooral succesverhalen zoals dat van DKC structureel onder de aandacht te brengen. Dat haalt het uit het abstracte en maakt het concreet voor de vrijwilligers bij badmintonclubs die het ten uitvoering moeten gaan brengen.

Podcast #3 Mark Caljouw live in de studio

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!