SportSport

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach Dicky Palyama net niet het achterste van zijn tong zien. Ook gaat het over bijzondere badmintonners, jeugdprogramma Bamito en de schoenveters van de oudste generatie op Papendal.

Ken je BV Steenbergen al?

Hoofdgast in de derde aflevering van de badmintonpodcast is Mark Caljouw. Hij gaat in op zijn spel, waarin hij vertrouwen heeft ('iemand helemaal kapotspelen') en waar hij in tegenstelling tot de echte wereldtop gevoelig voor blijkt.

Gevoelig voor snelle hallen en 'gekkies' zoals Misha Zilberman uit Israël. Deze badmintonveteraan geldt internationaal als een vrij idiosyncratische speler. Niet omdat hij op internationale toernooien mixt met zijn zestigjarige moeder, maar vanwege zijn bijzondere gedrag op de baan. Naar verluidt een beetje de Dyon van Wijlick van het internationale badmintoncircuit.

Over het hoe en waarom van het ontstaan van dit soort spelers (Misha Zilberman [Israël], Kevin Cordon [Guatemala], Pablo Abian [Spanje], e.d.) wordt gefilosofeerd in deze podcastaflevering. Ga zeker luisteren om erachter te komen wat Mark hierover denkt.

Generatiekloof

Mark Caljouw en podcasters Michiel Kruijt, Russell Muns en Michael Loos gaan in op de kloof tussen Mark Caljouw, Joran Kweekel en de aankomende singelaars. Ook na Gayle Mahulette en de misschien wel badmintongepensioneerde Soraya de Visch Eijbergen is er heel lang niets in het vrouwenenkelspel.

Is dit een 'vroeger was alles beter'-verhaal? Is de conclusie vooral dat de maatschappij - en dus de mensen - veranderen en met een andere mindset opdraven in de sporthal voor training? Waarom strikt niemand Marks veters als hij daar - als Nederlands beste singelaar - om vraagt?

Bamito bij DKC als succesverhaal

Een ander onderwerp dat de revue passeert is Bamito, het jeugdprogramma van Badminton Nederland voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Russell Muns doet de suggestie om niet te proberen om Bamito als concept te slijten, maar vooral succesverhalen zoals dat van DKC structureel onder de aandacht te brengen. Dat haalt het uit het abstracte en maakt het concreet voor de vrijwilligers bij badmintonclubs die het ten uitvoering moeten gaan brengen.

Podcast #3 Mark Caljouw live in de studio

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!