SportSport

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat uit twee fases. In fase 1 zitten 10 badmintonteams in één poule en spelen ze 9 rondes tegen elkaar. In fase 2 worden ze opgedeeld in twee poules van vijf teams: de kampioenspoule voor teams 1 t/m 5 en de verliezerspoule voor teams 6 t/m 10.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In fase twee wordt in beide poules een volledige competitie met uit- en thuiswedstrijden gespeeld.

Plaatsing voor de finale om het landskampioenschap

Na fase twee plaatst de nummer 1 van de kampioenspoule zich rechtstreeks voor de finale om het landskampioenschap van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De nummers 2 en 3 spelen een halve finale (de play-offs) met uit- en thuiswedstrijd. Daaruit volgt de tweede finalist.

De finale wordt gespeeld op neutraal terrein en wordt gestaakt zodra één van beide teams vijf partijen gewonnen heeft. Bij gelijkspel volgt een golden game om het kampioenschap te bepalen.

Eredivisiewedstrijd bij badminton

Een eredivisiewedstrijd bestaat uit acht partijen: 2x mannenenkel, 2x vrouwenenkel, 1x mannendubbel, 1 vrouwendubbel en 2x gemengddubbel. Een team moet uit tenminste drie mannen en drie vrouwen bestaan: een speler mag niet meer dan twee partijen per wedstrijd spelen.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!