SportSport

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

In de Nederlandse Badminton Eredivisie spelen tien badmintonteams en in de eerste fase van het competitieseizoen spelen ze allemaal tegen elkaar.

Wanneer kom je in de kampioenspoule?

De vijf eredivisieteams die na afloop van de eerste fase 'in het linker rijtje' (bij de beste vijf teams) geëindigd zijn, zitten in de tweede fase in de kampioenspoule. Zij spelen in de tweede fase een volledige competitie tegen elkaar.

Alle resterende teams maken de rest van het Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen af in de verliezerspoule.

Zijn er ook play-offs?

Ja, aan het eind van tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie kwalificeert de hoogst geëindigde zich automatisch voor de finale om het landskampioenschap.

De nummers twee en drie spelen respectievelijk een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar (halve finale play-offs) om te bepalen wie in de finale terechtkomt.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!