SportSport

Gedeelde eerste plaats voor Almere

Gedeelde eerste plaats voor Almere

In de laatste ronde van het eerste gedeelte van de reguliere competitie moest aantreden tegen nummer 6 van deze competitie, Amersfoort. Voor Amersfoort was er nog een kleine theoretische kans om de nummer 5 positie te halen die recht geeft op kampioenspoule. Voor Almere stond de volgorde van de top-3 op het spel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door de overwinning vorige week van DKC bij Duinwijck ontstond de situatie dat in plaats van een bijna zekere tweede plaats nu alsnog uitzicht was op de nummer 1 positie maar dat een derde plaats een nog reëlere mogelijkheid was. In de wetenschap dat DKC tegen de nummer laatst AMOR speelde was eigenlijk op voorhand een 8-0 vereist.

Aan het eind van de avond stond een 7-1 winst op de borden. Doordat DKC met 8-0 won van AMOR en Duinwijck met 5-3 won bij VELO staan DKC, Duinwijck en Almere nu op 55 punten op een gedeelde eerste plaats, waarbij toernooi.nl Almere als derde heeft aangemerkt.

Coach Dave Khodabux relativeert na afloop: "De weg naar het kampioenschap ligt nog open, maar wordt druk bewandeld. De teams zijn erg gewaagd aan elkaar."

In Amersfoort was de hal weer mooi opgebouwd en verdiende een wedstrijd als deze toch iets meer publiek dan wat er aanwezig was. Het was wel wat fris in de hal wat de shuttles niet ten goede kwam want de shuttles werden snel traag waar een aantal spelers ook wel moeite mee had. Er werd zoals gebruikelijk gestart met de dubbels.

Almere had deze keer voor het eerst dit seizoen Alex Vlaar en Dennis Koppen samen in het herendubbel opgesteld die het mochten opnemen tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Na een solide eerste game, die met 21-16 werd gewonnen, kwam de tweede game nog tot 11-11. Daarna hielden Alex en Dennis steeds 2 punten voorsprong en werd aan het einde van de game nog uitgelopen naar 21-15.

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos verliep moeizaam. Een 10-11 achterstand werd vervolgens wel soepel omgezet naar een 17-11 voorsprong. Amersfoort kwam nog terug tot 18-17 maar de game werd toch met 21-17 gewonnen. De tweede game ging lang gelijk op tot 13-12 waarna Almere uitliep naar 18-12 en de game met 21-15 won.

In de eerste heren single speelde Dennis Koppen tegen Niels Veenstra. Na een relatief eenvoudige eerste game (21-11) kwam Dennis in de tweede game met 12-18 achter. Dennis bleef vervolgens foutloos in de rest van de game en wist voor het publiek hele mooie en spannende lange rally's allemaal te winnen en maakte 9 punten op rij, waarmee de winst in deze partij voor Almere was.

Noah Haase speelde tegen Thomas Sibbald. In de eerste game had Thomas lang de voorsprong, maar Noah zette een 9-13 om in 15-13 en liep uit naar 21-16. De tweede game ging tot de 11 nog redelijk gelijk op, daarna was het verzet gebroken en liep Noah weg naar 21-12. Ook in deze wedstrijd hele lange rally's met veel rondspelen.

De enige wedstrijd in drie games kwam op naam van Lauren Middleton tegen Meike Versteeg. Na een gedegen 21-16 ging de tweede lang gelijk op en kantelde de game bij 14-12 naar 14-16 en won Meike met 16-21. Ook de derde ging weer lang gelijk op. Na 12-14 liep Lauren, na een shuttle wissel, in 1 keer naar 17-14. De voorsprong werd niet meer weggegeven, Lauren won met 21-17.

Diede Odijk mocht aantreden tegen de ervaren Xandra Stelling. Xandra pakte in eerste instantie de voorsprong en behield die tot de elf (9-11). Daarna maakte Diede 9 punten op rij en liep uit naar 18-11 en won de eerste game met 21-15. De tweede game ging tot 7-7 gelijk op maar een tussensprint zette Diede op 11-7. Diede kwam niet meer in problemen en won met 21-11.

Alex Vlaar en Eleanor O’Donnell speelden de eerste mix dubbel tegen invallers Elano Nijkamp en Xandra Stelling. Alex en Eleanor waren duidelijk een maatje te groot en wonnen twee keer ruim met 21-12.

Timo Stoffelen en Kirsten de Wit mochten het in de laatste partij opnemen tegen Ruben Wijnands en Renske Kwakkenbos. Al snel keken Timo en Kirsten tegen een grote achterstand aan die opliep tot 8-17. Ondanks een goede inhaalrace ging de game met 17-21 verloren. In de tweede game werd een mooie voorsprong opgebouwd (14-7) maar nu begon Amersfoort aan een succesvolle inhaalrace en wisten ze bij 17-17 gelijk te komen. Uiteindelijk wist Amersfoort de verlenging met 20-22 te winnen en een punt te pakken.

Almere kan zich nu gaan opmaken voor de kampioenspoule die het weekend 3-4 december van start zal gaan. Toernooi.nl geeft aan dat DKC als eerste eindigt, Duinwijck tweede en Almere derde. Dit zou betekenen dat DKC met 5 punten de kampioenspoule in zou gaan, Duinwijck met 4 en Almere met 3. Dropshot stelde de vierde plaats veilig met een 8-0 tegen Roosterse, zodat zij met 2 bonuspunten doorgaan en VELO als vijfde met 1 bonuspunt maakt de kampioenspoule compleet.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!