SportSport

Smashing speelt gelijk tegen Hoornse

Smashing speelt gelijk tegen Hoornse

Smashing moest drie punten halen tegen Hoorn om de achtste plek veilig te stellen, dus alles was eraan gelegen om scherp aan de start te staan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Casper en Teun begonnen met het herendubbel tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set was inkomen, maar de heren verzetten zich sterk in de tweede set. Helaas kwam de eindsprint net te laat, waardoor de heren uit Hoorn wonnen met 16-21 19-21. In het damesdubbel mochten Lieke en Maureen het opnemen tegen Mireille van Daal en Jessica Ottenhof. De dames van Smashing begonnen sterk, maar wat foutjes in de eerste set maakte het toch nog spannend met een stand van 21-18. In de tweede set schoten ze uit de startblokken en stonden ze met 11-4 voor. Helaas kon de knie van Mireille het niet volhouden, waardoor het damesdubbel werd opgegeven.

Yannic mocht aan de slag tegen Patrick Zbinden. Met vlagen werden er lange rally’s en goed spel laten zien. Zeker in de tweede set waren de heren aan elkaar gewaagd. Tegen het einde had de conditie van Patrick de overhand, en won hij met 15-21 17-21. Op de baan ernaast vocht Maureen het uit tegen Feng Groothuijse. De eerste set walste Maureen over haar tegenstandster heen. Feng herpakte zich goed in de tweede set, waardoor de zenuwen toesloegen bij Maureen. Gelukkig wist ze haar hoofd koel genoeg te houden om de winst te pakken met 21-6 19-21 21-15.

Tot slot mochten twee titanen uit de nationale selectie het tegen elkaar opnemen: Casper en Robin Mesman. Met veel lange rally's vol explosiviteit, harde smashes, en snoekduiken was het een mooi gevecht om te aanschouwen. Casper kwam net wat fitheid tekort, waardoor de wedstrijd door Robin werd gewonnen met 15-21 15-21. Op papier zou Lieke het moeten opnemen tegen Mireille, maar vanwege de blessure werd deze partij niet gespeeld.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Leonie en Yannic speelden tegen Dave en Jessica. De routiniers pareerden het strakke spel goed, waardoor Smashing niet goed in de rally's kwam. In de tweede set kwamen Yannic en Leonie beter in hun spel, maar wisten dit in de laatste set niet vol te houden. Het punt ging naar Hoorn met 15-21 24-22 16-21. Als laatst gingen Teun en Ella de baan op tegen Patrick en Feng. De aanval en de druk werden volledig bij Feng neergelegd, wat de juiste tactiek bleek te zijn. Het duo van Smashing won met 21-16 21-9.

Met een uitslag van 4-4 werden de punten verdeeld. Genoeg voor Smashing om als achtste de eerste helft van de competitie af te sluiten. Over drie weken begint de tweede helft, met wederom Hoorn als eerste tegenstander.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!