clubzoeker

Smashing speelt gelijk tegen Hoornse

Smashing speelt gelijk tegen Hoornse

Smashing moest drie punten halen tegen Hoorn om de achtste plek veilig te stellen, dus alles was eraan gelegen om scherp aan de start te staan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Casper en Teun begonnen met het herendubbel tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set was inkomen, maar de heren verzetten zich sterk in de tweede set. Helaas kwam de eindsprint net te laat, waardoor de heren uit Hoorn wonnen met 16-21 19-21. In het damesdubbel mochten Lieke en Maureen het opnemen tegen Mireille van Daal en Jessica Ottenhof. De dames van Smashing begonnen sterk, maar wat foutjes in de eerste set maakte het toch nog spannend met een stand van 21-18. In de tweede set schoten ze uit de startblokken en stonden ze met 11-4 voor. Helaas kon de knie van Mireille het niet volhouden, waardoor het damesdubbel werd opgegeven.

Yannic mocht aan de slag tegen Patrick Zbinden. Met vlagen werden er lange rally’s en goed spel laten zien. Zeker in de tweede set waren de heren aan elkaar gewaagd. Tegen het einde had de conditie van Patrick de overhand, en won hij met 15-21 17-21. Op de baan ernaast vocht Maureen het uit tegen Feng Groothuijse. De eerste set walste Maureen over haar tegenstandster heen. Feng herpakte zich goed in de tweede set, waardoor de zenuwen toesloegen bij Maureen. Gelukkig wist ze haar hoofd koel genoeg te houden om de winst te pakken met 21-6 19-21 21-15.

Tot slot mochten twee titanen uit de nationale selectie het tegen elkaar opnemen: Casper en Robin Mesman. Met veel lange rally's vol explosiviteit, harde smashes, en snoekduiken was het een mooi gevecht om te aanschouwen. Casper kwam net wat fitheid tekort, waardoor de wedstrijd door Robin werd gewonnen met 15-21 15-21. Op papier zou Lieke het moeten opnemen tegen Mireille, maar vanwege de blessure werd deze partij niet gespeeld.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Leonie en Yannic speelden tegen Dave en Jessica. De routiniers pareerden het strakke spel goed, waardoor Smashing niet goed in de rally's kwam. In de tweede set kwamen Yannic en Leonie beter in hun spel, maar wisten dit in de laatste set niet vol te houden. Het punt ging naar Hoorn met 15-21 24-22 16-21. Als laatst gingen Teun en Ella de baan op tegen Patrick en Feng. De aanval en de druk werden volledig bij Feng neergelegd, wat de juiste tactiek bleek te zijn. Het duo van Smashing won met 21-16 21-9.

Met een uitslag van 4-4 werden de punten verdeeld. Genoeg voor Smashing om als achtste de eerste helft van de competitie af te sluiten. Over drie weken begint de tweede helft, met wederom Hoorn als eerste tegenstander.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!