Verbeter je badmintontechniek met deze tips
Wil je een nieuwe sport proberen, of een beetje badminton spelen en sneller beter worden? Probeer deze zes tips die je kunnen helpen je spel naar een hoger niveau te tillen!
Jij het nieuws, wij een tikkie!
Focus op de techniek
Een goede vorm en techniek zullen je enorm helpen. Leer je forehand, backhand, neutraal en duimgrepen, en oefen het wisselen tussen beide, zodat je allerlei soorten slagen kunt maken terwijl je speelt. Een tip is om je racket niet te strak vast te pakken, omdat dit het wisselen tussen grips bemoeilijkt. Zorg ervoor dat je grip ook niet te los is, want je wil je racket nooit laten vallen!
Warm eerst op
Opwarmen is een belangrijke stap - niet alleen bij badminton, maar bij vrijwel elke sport en oefening. Zelfs in een Nederlands online casino kun je dit doen door eerst een spel gratis te spelen. Het maakt je fysiek klaar voor krachtige activiteit en mentaal klaar voor het spel. Het is vooral belangrijk bij badminton, waar wedstrijden vaak erg snel verlopen.
Werk aan je voetenwerk
Zoals gezegd is badminton een zeer snelle sport. Voetenwerk is de sleutel tot het afdekken van het veld om shuttles met succes op te halen, bij elk schot te komen en een smash te maken - en dat alles terwijl blessures worden vermeden. Als je een lage, brede houding aanhoudt, krijg je een beter evenwicht en een beter bereik. Maar pas op dat je het niet overdrijft, aangezien een zeer laag zwaartepunt je beweging kan belemmeren als je je lichaam buiten je directe bereik moet verplaatsen.
Blijf spelen
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal is om zoveel mogelijk te spelen. Zoals het gezegde luidt: oefening baart kunst! Trainen met of spelen tegen sterkere spelers zal je ook pushen om beter te worden. De beroemde rivaliteit tussen Lee Chong Wei uit Maleisië en Lin Dan uit China is een goed voorbeeld van hoe twee spelers elkaar pushten om nog beter en sterker te worden!
Natuurlijk is de kans groot dat je nooit op het niveau van deze twee topspelers komt, maar dat betekent niet dat je niet beter kunt worden door simpelweg te blijven spelen.
Focus op je sterke punten
Natuurlijk hebben de topspelers al hun badmintonvaardigheden aangescherpt, maar zelfs de sterren hebben kenmerkende bewegingen of schoten waardoor ze echt schitteren. De Japanse Yuta Watanabe staat bijvoorbeeld bekend om zijn explosief snelle bewegingen en bedrieglijke dropshots, terwijl de Taiwanese Tai Tzu Ying bekend staat om haar formidabele backhand, of het nu een backcourt retour is of een onverwachte backhand slice. Probeer je sterke punten te versterken en je zult merken dat je gameplay echt beter wordt!
Kijk naar andere spelers
Kijk hoe betere spelers spelen. Dit is een handige manier om verschillende strategieën te leren en welke technieken goede countertechnieken zijn. Maak hier gebruik van als je een keer tegen zo'n betere speler komt te staan. Mogelijk is dit niet voldoende om je tegenstander te verslaan, maar het zal de wedstrijd in ieder geval een stuk spannender maken.
QR-code voor dit artikel
Subsidies geschrapt voor topbadminton
Vorige week werd bij Badminton Nederland bekend dat de subsidies geschrapt worden. Is badminton minder populair geworden en wat…
19 december 2024
Topbadmintonner Debora Jille: zet badminton(spelers) niet buitenspel
Dit is mijn allereerste bijdrage op LinkedIn en ik heb altijd gehoopt en ernaar toe gewerkt dat mijn eerste post een hele…
16 december 2024
Smashing sluit 2024 af met overwinning!
Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen VELO. Dit keer was de wedstrijd in Wijchen met ons enthousiast aanwezige…
15 december 2024
Nederland verslaat Turkije in eerste kwalificatieduel EK Mixteams 2025
De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd tijdens de kwalificatie voor het EK gemengde teams 2025 gewonnen.
4 december 2024
Meer artikelen over voetenwerk
- Verbeter je badmintontechniek met deze tips - Redactie
- Eerste exemplaren Badminton Het Boek uitgereikt in Almere - Ron Daniëls
- Voetenwerk bij badminton in een notendop - Ron Daniëls
- Hoe snel ben je achterhaald als trainer of organisatie? - Ron Daniëls
- De ontwikkelingpuzzel van jeugdbadmintonners - Deel III - René Sehr