clubzoeker

Verbeter je badmintontechniek met deze tips

Verbeter je badmintontechniek met deze tips

Wil je een nieuwe sport proberen, of een beetje badminton spelen en sneller beter worden? Probeer deze zes tips die je kunnen helpen je spel naar een hoger niveau te tillen!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Focus op de techniek

Een goede vorm en techniek zullen je enorm helpen. Leer je forehand, backhand, neutraal en duimgrepen, en oefen het wisselen tussen beide, zodat je allerlei soorten slagen kunt maken terwijl je speelt. Een tip is om je racket niet te strak vast te pakken, omdat dit het wisselen tussen grips bemoeilijkt. Zorg ervoor dat je grip ook niet te los is, want je wil je racket nooit laten vallen!

Warm eerst op

Opwarmen is een belangrijke stap - niet alleen bij badminton, maar bij vrijwel elke sport en oefening. Zelfs in een Nederlands online casino kun je dit doen door eerst een spel gratis te spelen. Het maakt je fysiek klaar voor krachtige activiteit en mentaal klaar voor het spel. Het is vooral belangrijk bij badminton, waar wedstrijden vaak erg snel verlopen.

Werk aan je voetenwerk

Zoals gezegd is badminton een zeer snelle sport. Voetenwerk is de sleutel tot het afdekken van het veld om shuttles met succes op te halen, bij elk schot te komen en een smash te maken - en dat alles terwijl blessures worden vermeden. Als je een lage, brede houding aanhoudt, krijg je een beter evenwicht en een beter bereik. Maar pas op dat je het niet overdrijft, aangezien een zeer laag zwaartepunt je beweging kan belemmeren als je je lichaam buiten je directe bereik moet verplaatsen.

Blijf spelen

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal is om zoveel mogelijk te spelen. Zoals het gezegde luidt: oefening baart kunst! Trainen met of spelen tegen sterkere spelers zal je ook pushen om beter te worden. De beroemde rivaliteit tussen Lee Chong Wei uit Maleisië en Lin Dan uit China is een goed voorbeeld van hoe twee spelers elkaar pushten om nog beter en sterker te worden!

Natuurlijk is de kans groot dat je nooit op het niveau van deze twee topspelers komt, maar dat betekent niet dat je niet beter kunt worden door simpelweg te blijven spelen.

Focus op je sterke punten

Natuurlijk hebben de topspelers al hun badmintonvaardigheden aangescherpt, maar zelfs de sterren hebben kenmerkende bewegingen of schoten waardoor ze echt schitteren. De Japanse Yuta Watanabe staat bijvoorbeeld bekend om zijn explosief snelle bewegingen en bedrieglijke dropshots, terwijl de Taiwanese Tai Tzu Ying bekend staat om haar formidabele backhand, of het nu een backcourt retour is of een onverwachte backhand slice. Probeer je sterke punten te versterken en je zult merken dat je gameplay echt beter wordt!

Kijk naar andere spelers

Kijk hoe betere spelers spelen. Dit is een handige manier om verschillende strategieën te leren en welke technieken goede countertechnieken zijn. Maak hier gebruik van als je een keer tegen zo'n betere speler komt te staan. Mogelijk is dit niet voldoende om je tegenstander te verslaan, maar het zal de wedstrijd in ieder geval een stuk spannender maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!