Familievlog De Nagelkerkjes

The Trainee Academy 2014

The Trainee Academy 2014

Stilstaan is achteruitgaan. Net daarom blijven we zoeken naar datgeen waar trainers naar op zoek zijn. Daarom hebben we dit jaar naast The Coach Academy ook nog een tweede opleidingstraject.

Voor bepaalde trainers hebben we de mogelijkheid dat ze full continu gaan meelopen met de huidige trainersstaf. Zij worden eigenlijk losgekoppeld van de dagelijkse opleidingen en komen als 'trainee' mee in het vast team. Dit is een speciaal traject waarvoor je je enkel kandidaat kan stellen, maar waarvoor je daarom niet automatisch weerhouden wordt. Het is pas na overleg tussen de coaches dat we je kandidatuur aanvaarden of niet.

The Trainee Academy: niet voor iedereen?

Normaal gezien wel, maar daarom niet altijd direct. Deze trainers worden geselecteerd op basis van hun ervaring en/of kennis. Want ook de spelers die op het kamp trainen willen we kwaliteit geven en dat willen we vanaf de eerste training doen. Waarschijnlijk zijn de weerhouden trainers dan ook de trainers die het vorige jaar The Coach Academy hebben meegemaakt. Ze hebben al eens het kamp ervaren, weten hoe we werken, en zijn eveneens enthousiast over deze manier van werken.

Een Mentor voor iedere Trainee

Trainers die als trainee de staf vervoegen zullen direct mee ingezet worden en de trainingen mee opstellen en geven. Voor elk van deze Trainees voorzien we een mentor die hen van zeer dichtbij zal volgen. Maar je wordt niet alleen gevolgd door je mentor, ook de andere trainers zullen je trainingen extra in het oog houden. Hier zal je dus letterlijk veel bijleren door onbevangen je ding te doen. Geef training zoals je normaal doet en leer aan de hand van de bijsturingen en opmerkingen van je mentor en de andere trainers. Het was initieel nog niet de bedoeling om hier dit jaar al mee te starten, maar omdat de vraag al zo uitdrukkelijk daar was, hebben we dan toch beslist om hier dit jaar alvast mee te starten.

Voorlopig zijn er twee trainers die hieraan deelnemen: ANDREAS ERIKSEN [Deense trainer] en LUC VANDEPUT [A-trainer in België]. Beiden zullen onder het mentorschap van Adreas Johannsen en mezelf de Badcoach Summercamp staf vervoegen. Ze zullen heel de week van dichtbij opgevolgd worden door hun mentors, maar ook de input van de andere trainers zal tijdens de besprekingen zeker aan bod komen. Hoe meer input, hoe meer je er voor jezelf kan uithalen. En belangrijk: het gaat niet over goed of fout.

Het gaat over hoe kan je het nog beter kan doen, hoe kan je er nog meer uithalen, hoe je het misschien eens op een andere manier kan doen. Het doel is absoluut niet om het je lastig te maken, of te laten zien wat je nog allemaal moet leren. Nee, door inzicht en input willen we ervoor zorgen dat je trainingen nog beter worden, dat je meer inzicht krijgt in wat je doet, waarom je het doet, voor wie je het doet.

Waar The Coach Academy vooral een overdracht van kennis is, staat The Trainee Academy 100% in het teken van het omzetten van je eigen kennis naar de praktijk, en dat op een zo goed en efficiënt mogelijke manier.

The Trainee Academy is daarbij dus een volgende stap in uw ontwikkeling als trainer die we aanbieden. Een full-praktijk gerichte bijscholing waar je moet laten zien wat je waard bent. Hier kan je niet wegkruipen of je verbergen achter andere trainers. Nee, zelf op de voorgrond en je eigen visie overdragen. Je moet totaal geen schrik hebben om fouten te maken. De vraag is hoe je met deze fouten om zal gaan, en hoe deze fouten je sterker zullen maken in de toekomst

Privétraining opstellen voor een topper!

Een van de opdrachten in The Trainee Academy zal zijn om een privétraining van 1,5u te voorzien voor een senior topspeler/topspeelster. Dit kan zijn Erik Meijs, Léon Nottelman, Debbie Janssens, Jelske Snoeck, Floris Oleffe... Kortom allemaal spelers die minstens op nationaal niveau spelen. Een leuke opdracht dus waar je veel uit kan leren.

The Trainee Academy: Een mooie uitdaging en een waardevolle stap in je ontwikkeling.

Voor The Trainee Academy zijn er slechts vier plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kan je mailen naar roel.vanheuckelom@telenet.be.

Roel Van Heuckelom

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!