The Trainee Academy 2014

The Trainee Academy 2014

Stilstaan is achteruitgaan. Net daarom blijven we zoeken naar datgeen waar trainers naar op zoek zijn. Daarom hebben we dit jaar naast The Coach Academy ook nog een tweede opleidingstraject.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor bepaalde trainers hebben we de mogelijkheid dat ze full continu gaan meelopen met de huidige trainersstaf. Zij worden eigenlijk losgekoppeld van de dagelijkse opleidingen en komen als 'trainee' mee in het vast team. Dit is een speciaal traject waarvoor je je enkel kandidaat kan stellen, maar waarvoor je daarom niet automatisch weerhouden wordt. Het is pas na overleg tussen de coaches dat we je kandidatuur aanvaarden of niet.

The Trainee Academy: niet voor iedereen?

Normaal gezien wel, maar daarom niet altijd direct. Deze trainers worden geselecteerd op basis van hun ervaring en/of kennis. Want ook de spelers die op het kamp trainen willen we kwaliteit geven en dat willen we vanaf de eerste training doen. Waarschijnlijk zijn de weerhouden trainers dan ook de trainers die het vorige jaar The Coach Academy hebben meegemaakt. Ze hebben al eens het kamp ervaren, weten hoe we werken, en zijn eveneens enthousiast over deze manier van werken.

Een Mentor voor iedere Trainee

Trainers die als trainee de staf vervoegen zullen direct mee ingezet worden en de trainingen mee opstellen en geven. Voor elk van deze Trainees voorzien we een mentor die hen van zeer dichtbij zal volgen. Maar je wordt niet alleen gevolgd door je mentor, ook de andere trainers zullen je trainingen extra in het oog houden. Hier zal je dus letterlijk veel bijleren door onbevangen je ding te doen. Geef training zoals je normaal doet en leer aan de hand van de bijsturingen en opmerkingen van je mentor en de andere trainers. Het was initieel nog niet de bedoeling om hier dit jaar al mee te starten, maar omdat de vraag al zo uitdrukkelijk daar was, hebben we dan toch beslist om hier dit jaar alvast mee te starten.

Voorlopig zijn er twee trainers die hieraan deelnemen: ANDREAS ERIKSEN [Deense trainer] en LUC VANDEPUT [A-trainer in België]. Beiden zullen onder het mentorschap van Adreas Johannsen en mezelf de Badcoach Summercamp staf vervoegen. Ze zullen heel de week van dichtbij opgevolgd worden door hun mentors, maar ook de input van de andere trainers zal tijdens de besprekingen zeker aan bod komen. Hoe meer input, hoe meer je er voor jezelf kan uithalen. En belangrijk: het gaat niet over goed of fout.

Het gaat over hoe kan je het nog beter kan doen, hoe kan je er nog meer uithalen, hoe je het misschien eens op een andere manier kan doen. Het doel is absoluut niet om het je lastig te maken, of te laten zien wat je nog allemaal moet leren. Nee, door inzicht en input willen we ervoor zorgen dat je trainingen nog beter worden, dat je meer inzicht krijgt in wat je doet, waarom je het doet, voor wie je het doet.

Waar The Coach Academy vooral een overdracht van kennis is, staat The Trainee Academy 100% in het teken van het omzetten van je eigen kennis naar de praktijk, en dat op een zo goed en efficiënt mogelijke manier.

The Trainee Academy is daarbij dus een volgende stap in uw ontwikkeling als trainer die we aanbieden. Een full-praktijk gerichte bijscholing waar je moet laten zien wat je waard bent. Hier kan je niet wegkruipen of je verbergen achter andere trainers. Nee, zelf op de voorgrond en je eigen visie overdragen. Je moet totaal geen schrik hebben om fouten te maken. De vraag is hoe je met deze fouten om zal gaan, en hoe deze fouten je sterker zullen maken in de toekomst

Privétraining opstellen voor een topper!

Een van de opdrachten in The Trainee Academy zal zijn om een privétraining van 1,5u te voorzien voor een senior topspeler/topspeelster. Dit kan zijn Erik Meijs, Léon Nottelman, Debbie Janssens, Jelske Snoeck, Floris Oleffe... Kortom allemaal spelers die minstens op nationaal niveau spelen. Een leuke opdracht dus waar je veel uit kan leren.

The Trainee Academy: Een mooie uitdaging en een waardevolle stap in je ontwikkeling.

Voor The Trainee Academy zijn er slechts vier plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kan je mailen naar roel.vanheuckelom@telenet.be.

Roel Van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!