badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Dankzij twee ruime overwinningen heeft DKC zich bij de bovenste ploegen van de Carlton Eredivisie genesteld.

Op zaterdag won de Haagse ploeg de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht met 8-0. Een dag later was DKC met verrassend ruime cijfers te sterk in de derby tegen landskampioen Van Zundert/VELO uit Wateringen: 6-2.

DKC wist op voorhand dat het geen moeilijke avond zou worden tegen TFS, dat vorig jaar als laatste eindigde in de eredivisie. En dat bleek ook wel. Zowel het herendubbel (Thomas Wijers en Michiel Kruijt) als het damesdubbel van DKC (Veerle Wijers en invalster Marlies Baan) wonnen in twee games. Alida Chen en Veerle Wijers hadden in hun single tegen respectievelijk Pascalle van Nielen en Sandy Bommeleyn ook twee games nodig voor de zege.

Een stuk lastiger verging het Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel in hun enkelspel, die beiden de eerste game aan hun tegenstander moesten laten. Gelukkig stelden de kopmannen daarna orde op zaken, zodat er met een 6-0 voorsprong aan de mixed dubbels werd begonnen. De duels van de koppels Daisy Bommeleyn/Caljouw en Chen/Kruijt werden een eenvoudige prooi voor DKC: 8-0.

DKC wist dat het zondag in eigen huis in de derby tegen VELO een stuk lastiger zou worden om een overwinning binnen te slepen. Hoe anders liep het. De toon werd in het herendubbel gezet door Thomas Wijers en Kruijt, die het sterke duo Russel Muns/Jim Middelburg op een nederlaag trakteerden. Op de andere baan waren Veerle en Imre Wijers niet opgewassen tegen Myke Halkema en Lisa Malaihollo.

Vervolgens gingen bijna alle andere partijen in twee games naar DKC. Vooral de zege van Veerle Wijers op Imke van der Aar was erg knap. Toen de gemengd dubbels werden afgewerkt, had DKC de winst al binnen gezien de 5-1 tussenstand. Kruijt en Chen konden niet verrassen tegen Middelburg en Halkema. Caljouw en Bommeleyn zagen na de gewonnen eerste game tegenstander Van der Aar opgeven. Uitslag 6-2.

Assistent-coach Robbert de Keijzer keek met voldoening terug op het succesvolle weekend van DKC. "Dat je TFS met grote cijfers verslaat, valt te verwachten. De ruime winst tegen VELO had ik niet verwacht, maar was niet minder mooi. Iedereen liet een uitstekend niveau zien."

DKC staat na vier duels op een gedeelde tweede plek in de Eredivisie met 22 punten. Volgende week spelen de Hagenaars weer een thuiswedstrijd. Op zondag 5 oktober (14.00 uur) reist Roosterse BC af naar 't Zandje.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Amersfoort klopt Almere

4 jaar geleden

volgend artikel

Almere verliest van Amersfoort

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws