badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Geef de bevolking brood en spelen! - sxc.hu / Alex van Zaanen
© sxc.hu / Alex van Zaanen

Geef de bevolking brood en spelen!

Geef de bevolking brood en spelen! - sxc.hu / Alex van Zaanen
© sxc.hu / Alex van Zaanen +

Wat mij betreft is dit de laatste Dutch Open geweest. Het kost meer dan dat we er voor terugkrijgen en enkel en alleen daarom zou het al moeten stoppen.

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

In de vorige bondsvergadering heb ik vragen gesteld over deze geldverslindende machine die ons niets oplevert. Ik kan de lezers verzekeren dat deze onzin gaat stoppen.

Het werd helemaal erg toen er beslist werd dat er op niet-belangrijke toernooien zoals de Dutch Open (en de Belgian International) een nieuwe puntentelling uitgeprobeerd zou worden. Wat een aanfluiting is dat zeg. Zet de wereld maar op zijn kop in deze totaal nietszeggende badmintonlanden. Er wordt weinig geschreven over de opkomst van het publiek, maar volgens personen die er zijn geweest is het ook dit jaar weer diep en diep triest met 90% lege plaatsen in een hal die veel te groot is om onze mooie sport tot zijn recht te laten komen.

Zo als een van mijn bekende zei deze week: "Je zit voor Jan met de korte achternaam in deze hal." Hij had bezoekers gesproken die veel eerder dan gedacht terug naar huis gingen omdat er geen stemming was in de hal. Zelfs toen Eric Pang moest aantreden steeg de stemming maar minimaal en dat terwijl hij het boegbeeld is van BNL. Van de dubbels kan maar een ding worden gezegd: het boeit de mensen niet. Hoe mooi jij en ik het ook mogen vinden, het is en blijft een verkeerde keuze van ons bestuur en de technische staf.

Zoals gezegd dit is gelukkig de laatste Dutch Open en volgend jaar krijgen we hopelijk iets waar wel mensen naar komen kijken en wat niet zoveel geld kost (geld wat we niet hebben).

Volgend jaar krijgen we misschien een toernooi waar de voorzitter met een duim op of neer kan aangeven dat het laatste punt is aangebroken. Als de voorzitter van de bond opstaat en zijn duim naar beneden wijst, dan moeten de spelers ervoor zorgen dat ze de volgende rally winnen want dan zijn ze door.

Daar moeten we terug naar toe. Ze hebben de ballen verstand van onze sport en kijken alleen maar naar mooie en vooral harde slagen met veel show. Dus stop met de onzin van dubbelfocus en geef de mensen gewoon wat ze willen, een duim omhoog of naar beneden.

geschreven door

Wat vind jij? Er zijn al 88 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws