Geef de bevolking brood en spelen!

Geef de bevolking brood en spelen!

Wat mij betreft is dit de laatste Dutch Open geweest. Het kost meer dan dat we er voor terugkrijgen en enkel en alleen daarom zou het al moeten stoppen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de vorige bondsvergadering heb ik vragen gesteld over deze geldverslindende machine die ons niets oplevert. Ik kan de lezers verzekeren dat deze onzin gaat stoppen.

Het werd helemaal erg toen er beslist werd dat er op niet-belangrijke toernooien zoals de Dutch Open (en de Belgian International) een nieuwe puntentelling uitgeprobeerd zou worden. Wat een aanfluiting is dat zeg. Zet de wereld maar op zijn kop in deze totaal nietszeggende badmintonlanden. Er wordt weinig geschreven over de opkomst van het publiek, maar volgens personen die er zijn geweest is het ook dit jaar weer diep en diep triest met 90% lege plaatsen in een hal die veel te groot is om onze mooie sport tot zijn recht te laten komen.

Zo als een van mijn bekende zei deze week: "Je zit voor Jan met de korte achternaam in deze hal." Hij had bezoekers gesproken die veel eerder dan gedacht terug naar huis gingen omdat er geen stemming was in de hal. Zelfs toen Eric Pang moest aantreden steeg de stemming maar minimaal en dat terwijl hij het boegbeeld is van BNL. Van de dubbels kan maar een ding worden gezegd: het boeit de mensen niet. Hoe mooi jij en ik het ook mogen vinden, het is en blijft een verkeerde keuze van ons bestuur en de technische staf.

Zoals gezegd dit is gelukkig de laatste Dutch Open en volgend jaar krijgen we hopelijk iets waar wel mensen naar komen kijken en wat niet zoveel geld kost (geld wat we niet hebben).

Volgend jaar krijgen we misschien een toernooi waar de voorzitter met een duim op of neer kan aangeven dat het laatste punt is aangebroken. Als de voorzitter van de bond opstaat en zijn duim naar beneden wijst, dan moeten de spelers ervoor zorgen dat ze de volgende rally winnen want dan zijn ze door.

Daar moeten we terug naar toe. Ze hebben de ballen verstand van onze sport en kijken alleen maar naar mooie en vooral harde slagen met veel show. Dus stop met de onzin van dubbelfocus en geef de mensen gewoon wat ze willen, een duim omhoog of naar beneden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!