Geef de bevolking brood en spelen!

Geef de bevolking brood en spelen!

Wat mij betreft is dit de laatste Dutch Open geweest. Het kost meer dan dat we er voor terugkrijgen en enkel en alleen daarom zou het al moeten stoppen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de vorige bondsvergadering heb ik vragen gesteld over deze geldverslindende machine die ons niets oplevert. Ik kan de lezers verzekeren dat deze onzin gaat stoppen.

Het werd helemaal erg toen er beslist werd dat er op niet-belangrijke toernooien zoals de Dutch Open (en de Belgian International) een nieuwe puntentelling uitgeprobeerd zou worden. Wat een aanfluiting is dat zeg. Zet de wereld maar op zijn kop in deze totaal nietszeggende badmintonlanden. Er wordt weinig geschreven over de opkomst van het publiek, maar volgens personen die er zijn geweest is het ook dit jaar weer diep en diep triest met 90% lege plaatsen in een hal die veel te groot is om onze mooie sport tot zijn recht te laten komen.

Zo als een van mijn bekende zei deze week: "Je zit voor Jan met de korte achternaam in deze hal." Hij had bezoekers gesproken die veel eerder dan gedacht terug naar huis gingen omdat er geen stemming was in de hal. Zelfs toen Eric Pang moest aantreden steeg de stemming maar minimaal en dat terwijl hij het boegbeeld is van BNL. Van de dubbels kan maar een ding worden gezegd: het boeit de mensen niet. Hoe mooi jij en ik het ook mogen vinden, het is en blijft een verkeerde keuze van ons bestuur en de technische staf.

Zoals gezegd dit is gelukkig de laatste Dutch Open en volgend jaar krijgen we hopelijk iets waar wel mensen naar komen kijken en wat niet zoveel geld kost (geld wat we niet hebben).

Volgend jaar krijgen we misschien een toernooi waar de voorzitter met een duim op of neer kan aangeven dat het laatste punt is aangebroken. Als de voorzitter van de bond opstaat en zijn duim naar beneden wijst, dan moeten de spelers ervoor zorgen dat ze de volgende rally winnen want dan zijn ze door.

Daar moeten we terug naar toe. Ze hebben de ballen verstand van onze sport en kijken alleen maar naar mooie en vooral harde slagen met veel show. Dus stop met de onzin van dubbelfocus en geef de mensen gewoon wat ze willen, een duim omhoog of naar beneden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!