badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Een Deens trainersdiploma

Het gaat niet echt hard met de veranderingen binnen de trainersopleiding van onze bond. Maar vandaag ben ik voor de laatste details bij de DGI geweest en we zijn eruit over een internationale trainersopleiding.

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

De DGI is op dit moment toonaangevend als het gaat om innovatie in de trainersopleidingen. Met meer dan 1.000.000 leden is het de grootste sportbond van Denemarken. DGI reist de hele wereld rond om de Deense aanpak van opleidingen te promoten en het inspiratieteam van de DGI is dan ook zeer beroemd in met name Azië.

Nederlandse trainers kunnen nu hier in Denemarken een erkende trainersopleiding krijgen met het daarbij behorende diploma. De opleiding zal bestaan uit drie lange weekenden en een week of twee weken achter elkaar in de zomerperiode. Het is een opleiding van 150 uur in Denemarken en eenzelfde hoeveelheid aan huiswerk gevolgd door een examen.

De opleiding hoeft niet vanaf de eerste stap worden gedaan. We maken een inschatting waar je staat als trainer en geven dan een advies op welk Deens niveau je moet instappen. Het mooie van deze opzet is dat het gedaan wordt in verschillende talen. Deens is de hoofdtaal, maar we bieden het ook aan in het Nederlands en Engels of in combinatie. Het diploma kan worden omgezet naar een Nederlands diploma volgens Europese richtlijnen.

In 2015 zullen de eerste opleidingen starten. Als je belangstelling hebt voor zo'n opleiding kan je daar bij de DGI meer informatie over krijgen. Je kunt contact opnemen met Kasper Pedersen (kasper.pedersen@dgi.dk) of met mij (rdanielswlto@hotmail.com).

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Almere thuis tegen Amersfoort, uit tegen DKC

4 jaar geleden

volgend artikel

Anderlecht morele winnaar in Vlaamse Victor League

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 17 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws