SportSport

Een Deens trainersdiploma

Een Deens trainersdiploma

Het gaat niet echt hard met de veranderingen binnen de trainersopleiding van onze bond. Maar vandaag ben ik voor de laatste details bij de DGI geweest en we zijn eruit over een internationale trainersopleiding.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De DGI is op dit moment toonaangevend als het gaat om innovatie in de trainersopleidingen. Met meer dan 1.000.000 leden is het de grootste sportbond van Denemarken. DGI reist de hele wereld rond om de Deense aanpak van opleidingen te promoten en het inspiratieteam van de DGI is dan ook zeer beroemd in met name Azië.

Nederlandse trainers kunnen nu hier in Denemarken een erkende trainersopleiding krijgen met het daarbij behorende diploma. De opleiding zal bestaan uit drie lange weekenden en een week of twee weken achter elkaar in de zomerperiode. Het is een opleiding van 150 uur in Denemarken en eenzelfde hoeveelheid aan huiswerk gevolgd door een examen.

De opleiding hoeft niet vanaf de eerste stap worden gedaan. We maken een inschatting waar je staat als trainer en geven dan een advies op welk Deens niveau je moet instappen. Het mooie van deze opzet is dat het gedaan wordt in verschillende talen. Deens is de hoofdtaal, maar we bieden het ook aan in het Nederlands en Engels of in combinatie. Het diploma kan worden omgezet naar een Nederlands diploma volgens Europese richtlijnen.

In 2015 zullen de eerste opleidingen starten. Als je belangstelling hebt voor zo'n opleiding kan je daar bij de DGI meer informatie over krijgen. Je kunt contact opnemen met Kasper Pedersen (kasper.pedersen@dgi.dk) of met mij (rdanielswlto@hotmail.com).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!