SportSport

Een Deens trainersdiploma

Een Deens trainersdiploma

Het gaat niet echt hard met de veranderingen binnen de trainersopleiding van onze bond. Maar vandaag ben ik voor de laatste details bij de DGI geweest en we zijn eruit over een internationale trainersopleiding.

Ken je BC Upsilon al?

De DGI is op dit moment toonaangevend als het gaat om innovatie in de trainersopleidingen. Met meer dan 1.000.000 leden is het de grootste sportbond van Denemarken. DGI reist de hele wereld rond om de Deense aanpak van opleidingen te promoten en het inspiratieteam van de DGI is dan ook zeer beroemd in met name Azië.

Nederlandse trainers kunnen nu hier in Denemarken een erkende trainersopleiding krijgen met het daarbij behorende diploma. De opleiding zal bestaan uit drie lange weekenden en een week of twee weken achter elkaar in de zomerperiode. Het is een opleiding van 150 uur in Denemarken en eenzelfde hoeveelheid aan huiswerk gevolgd door een examen.

De opleiding hoeft niet vanaf de eerste stap worden gedaan. We maken een inschatting waar je staat als trainer en geven dan een advies op welk Deens niveau je moet instappen. Het mooie van deze opzet is dat het gedaan wordt in verschillende talen. Deens is de hoofdtaal, maar we bieden het ook aan in het Nederlands en Engels of in combinatie. Het diploma kan worden omgezet naar een Nederlands diploma volgens Europese richtlijnen.

In 2015 zullen de eerste opleidingen starten. Als je belangstelling hebt voor zo'n opleiding kan je daar bij de DGI meer informatie over krijgen. Je kunt contact opnemen met Kasper Pedersen (kasper.pedersen@dgi.dk) of met mij (rdanielswlto@hotmail.com).

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Ben jij ambitieus en denk jij dat jij het in je hebt om de top van het Haagse badminton te kunnen trainen dan zoeken we jou! Voor…

3 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!