SportSport

Een Deens trainersdiploma

Een Deens trainersdiploma

Het gaat niet echt hard met de veranderingen binnen de trainersopleiding van onze bond. Maar vandaag ben ik voor de laatste details bij de DGI geweest en we zijn eruit over een internationale trainersopleiding.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De DGI is op dit moment toonaangevend als het gaat om innovatie in de trainersopleidingen. Met meer dan 1.000.000 leden is het de grootste sportbond van Denemarken. DGI reist de hele wereld rond om de Deense aanpak van opleidingen te promoten en het inspiratieteam van de DGI is dan ook zeer beroemd in met name Azië.

Nederlandse trainers kunnen nu hier in Denemarken een erkende trainersopleiding krijgen met het daarbij behorende diploma. De opleiding zal bestaan uit drie lange weekenden en een week of twee weken achter elkaar in de zomerperiode. Het is een opleiding van 150 uur in Denemarken en eenzelfde hoeveelheid aan huiswerk gevolgd door een examen.

De opleiding hoeft niet vanaf de eerste stap worden gedaan. We maken een inschatting waar je staat als trainer en geven dan een advies op welk Deens niveau je moet instappen. Het mooie van deze opzet is dat het gedaan wordt in verschillende talen. Deens is de hoofdtaal, maar we bieden het ook aan in het Nederlands en Engels of in combinatie. Het diploma kan worden omgezet naar een Nederlands diploma volgens Europese richtlijnen.

In 2015 zullen de eerste opleidingen starten. Als je belangstelling hebt voor zo'n opleiding kan je daar bij de DGI meer informatie over krijgen. Je kunt contact opnemen met Kasper Pedersen (kasper.pedersen@dgi.dk) of met mij (rdanielswlto@hotmail.com).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!