SportSport

Ik zet je naam er wel bij René!

Ik zet je naam er wel bij René!

Jullie zien mij waarschijnlijk regelmatig langs de badmintonbanen lopen met mijn camera en lenzen. "Is dat nou die Lagerwaard?" Ja, dat is die Lagerwaard!

SportSport

Ken je SCBC Reeshof al?

Om jullie flitsende acties vast te leggen, heb je goede apparatuur nodig en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Een investering, maar dan heb je ook wat, zou je zeggen.

Het komt regelmatig voor dat ik foto's in media zie die door mij gemaakt zijn. Nu zul je zeggen: "Dat is mooi, dan weet men wie de foto's gemaakt heeft en dat is goed voor je naamsbekendheid!"

Wat voor veel mensen (misschien) niet duidelijk is, is dat de maker van de foto het auteursrecht heeft. Volgens dit recht kan en mag je een foto dan ook niet zonder toestemming van de fotograaf (in dit geval ik dus) gebruiken. Hierbij kan je o.a. denken aan het doorsturen naar een krant, magazine, website of sponsor.

Met jouw naam erbij, dan is het toch goed?

Ik heb het idee dat sporters, clubs en anderen denken dat wanneer zij een foto doorsturen, naamsvermelding voldoende is. Dat is een misverstand. De fotograaf bepaalt of hij daarmee genoegen neemt, maar dat is wel in een fase voordat een foto überhaupt doorgestuurd mag worden.

Ik bekijk het zo: een krant, magazine of sportmerk wil haar berichten en artikelen ondersteunen met een kwalitatief goede foto. Als de organisatie zelf daarvoor een fotograaf op pad moet sturen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Dit is dus ook de reden dat ik een vergoeding vraag. (Niet altijd overigens.) Deze kosten voor de organisatie zijn nog altijd lager dan wanneer ze een fotograaf op pad moeten sturen.

Maar jij hebt toch een watermerk in je foto's, dat is toch ook voldoende?

Nee helaas niet, er zijn mensen die dit er vakkundig uithalen, wegsnijden of er andere tekst over heen plaatsen.

Conclusie, aan een (kwaliteits)foto hangt een prijskaartje. Wil je een foto hebben die je bijvoorbeeld wilt gebruiken voor een krantenartikel, neem dan van te voren contact met mij op. Ik vraag echt niet de hoofdprijs.

Stel je voor

Je loopt bij de bakker binnen met de melding dat je een lekker brood wilt, maar dat je geen geld hebt. In ruil voor het gratis brood ben je bereid al je vrienden te vertellen waar je dat brood vandaan hebt. Denk je dat je een kans hebt?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!