badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Chen Long laat Lin Dan kansloos - NOS
© NOS

Chen Long laat Lin Dan kansloos

Chen Long laat Lin Dan kansloos - NOS
© NOS +

Badmintonner Chen Long is op de All England in Birminham overtuigend tot de finale doorgedrongen. De Chinees, die in februari zijn eerste wereldtitel veroverde, liet Lin Dan (de olympisch kampioen van 2008 en 2012) kansloos: 21-13, 21-13.

De 31-jarige Lin, viervoudig winnaar in Birmingham, kon zijn zes jaar jongere landgenoot in de eerste game tot 11-11 bijbenen. De vijfvoudig wereldkampioen kwam er in de tweede vanaf 5-5 al niet meer aan te pas. Chen boekte zijn eerste zege op Lin in hun zevende ontmoeting in een Super Series-toernooi.

De mondiale nummer een moet voor zijn tweede All England-titel afrekenen met de Deen Jan Jorgensen. De nummer twee van de wereld, die deze week nog geen game verloor, schoof de Japanner Sho Sasaki met 21-12, 21-12 aan de kant.

geplaatst door

verkregen via NOS

vorig artikel

Het zoeken naar kansen is begonnen

3 jaar geleden

volgend artikel

Carolina wint All England Open

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 66 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws