clubzoeker

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met US$ 1.250.000 prijzengeld - volgens velen het Wimbledon van de badmintonsport.

SportSport

Ken je BV Steenbergen al?

Voor Tabeling en Piek (wereldranglijstpositie 13) begon de Engelse campagne in de eerste ronde tegen Adam Hall en Julie MacPherson (WR27) uit Schotland. Dat koppel werd met 16-21 en 14-21 in een compact half uur gepasseerd. In de navolgende partij troffen ze Zachariah Josiahno Sumanti en Hediana Julimarbela (WR30) uit Indonesië. Hier wonnen ze tijdens het WK Badminton in 2022 in twee games van en dat deden Robin en Selena nu nogmaals: 21-18 en 21-10 na 33 minuten spelen.

Zure maar lucratieve kwartfinale

Met elke progressie in het toernooi, neemt doorgaans de tegenstand toe. Dat gold ook voor de kwartfinale tegen Koreanen Kim Won Ho en Jeong Na Eun (WR12). Ondanks dat beide koppels in de top 15 van de wereld bivakkeren, speelden ze vrijdag pas voor het eerst tegen elkaar.

In de eerste game keken de Nederlanders direct tegen een 0-7 achterstand aan en wisten dat gat niet meer te dichten. In de tweede game ging het tot 4-4 gelijk op, maar boekten de Koreanen terreinwinst - niet in de minste plaats doordat ze liefst tweemaal vijf achtereenvolgende punten scoorden. Op 15-19 achterstand was de strijd effectief gestreden en was een plek in de halve finale voor de twee Nederlandse Olympiërs een vergeten droom.

Voor het bereiken van deze kwartfinale kunnen Robin Tabeling en Selena Piek wel ieder de helft van US$ 7.812,50 toevoegen aan hun prijzenpot. Topsport bedrijven is geen goedkope tijdsbesteding, dus het geld zal welkom zijn.

Eerste ronde exits

Maar weinig spelers worden toegelaten tot de All England, want je hebt een bepaalde ranking nodig en anders moet je hopen op doorschuiven vanuit de reservelijst.

Debora Jille en Cheryl Seinen (WR28) namen het in de eerste ronde op tegen de Denen Maike Fruergaard en Sara Thygesen (WR26). Dat werd monsterpartij om je vingers bij af te likken, waarvan de eindscore pas na 1 uur en 8 minuten op het bord verscheen. Het Scandinavische duo wist pas vanaf 14-14 in de derde game definitief afstand te nemen, dus het Nederlandse verzet was groot. Einduitslag: 18-21, 23-21 en 16-21.

In het dubbelspel verschenen ook golfer Ruben Jille en Duinwijcker Ties van der Lecq aan de start (WR29) - net als de dames tegenwoordig een top 30 paar. Lucas Corvee en Ronan Labar (WR36) uit Frankrijk wierpen een niet te nemen horde op. In de eerste game bleven Jille en Van der Lecq t/m 14-14 bij, maar glipte de regie uit handen op weg naar 16-21. Dat zette zich ruimschoots voort in de tweede en uiteindelijke slotgame: geen moment een voorsprong en 15-21 op het scorebord.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!