clubzoeker

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met US$ 1.250.000 prijzengeld - volgens velen het Wimbledon van de badmintonsport.

clubzoeker

Ken je BV Ribad al?

Voor Tabeling en Piek (wereldranglijstpositie 13) begon de Engelse campagne in de eerste ronde tegen Adam Hall en Julie MacPherson (WR27) uit Schotland. Dat koppel werd met 16-21 en 14-21 in een compact half uur gepasseerd. In de navolgende partij troffen ze Zachariah Josiahno Sumanti en Hediana Julimarbela (WR30) uit Indonesië. Hier wonnen ze tijdens het WK Badminton in 2022 in twee games van en dat deden Robin en Selena nu nogmaals: 21-18 en 21-10 na 33 minuten spelen.

Zure maar lucratieve kwartfinale

Met elke progressie in het toernooi, neemt doorgaans de tegenstand toe. Dat gold ook voor de kwartfinale tegen Koreanen Kim Won Ho en Jeong Na Eun (WR12). Ondanks dat beide koppels in de top 15 van de wereld bivakkeren, speelden ze vrijdag pas voor het eerst tegen elkaar.

In de eerste game keken de Nederlanders direct tegen een 0-7 achterstand aan en wisten dat gat niet meer te dichten. In de tweede game ging het tot 4-4 gelijk op, maar boekten de Koreanen terreinwinst - niet in de minste plaats doordat ze liefst tweemaal vijf achtereenvolgende punten scoorden. Op 15-19 achterstand was de strijd effectief gestreden en was een plek in de halve finale voor de twee Nederlandse Olympiërs een vergeten droom.

Voor het bereiken van deze kwartfinale kunnen Robin Tabeling en Selena Piek wel ieder de helft van US$ 7.812,50 toevoegen aan hun prijzenpot. Topsport bedrijven is geen goedkope tijdsbesteding, dus het geld zal welkom zijn.

Eerste ronde exits

Maar weinig spelers worden toegelaten tot de All England, want je hebt een bepaalde ranking nodig en anders moet je hopen op doorschuiven vanuit de reservelijst.

Debora Jille en Cheryl Seinen (WR28) namen het in de eerste ronde op tegen de Denen Maike Fruergaard en Sara Thygesen (WR26). Dat werd monsterpartij om je vingers bij af te likken, waarvan de eindscore pas na 1 uur en 8 minuten op het bord verscheen. Het Scandinavische duo wist pas vanaf 14-14 in de derde game definitief afstand te nemen, dus het Nederlandse verzet was groot. Einduitslag: 18-21, 23-21 en 16-21.

In het dubbelspel verschenen ook golfer Ruben Jille en Duinwijcker Ties van der Lecq aan de start (WR29) - net als de dames tegenwoordig een top 30 paar. Lucas Corvee en Ronan Labar (WR36) uit Frankrijk wierpen een niet te nemen horde op. In de eerste game bleven Jille en Van der Lecq t/m 14-14 bij, maar glipte de regie uit handen op weg naar 16-21. Dat zette zich ruimschoots voort in de tweede en uiteindelijke slotgame: geen moment een voorsprong en 15-21 op het scorebord.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!